Skip to main content

Brexit: Βίζα με συνοπτικές διαδικασίες για περισσότερους επιστήμονες

Ο αριθμός των επιστημόνων που μπορούν να λάβουν υποτροφίες, οι οποίες συχνά συνοδεύονται από ταχεία έγκριση βίζας θα αυξηθεί σε πάνω από 120 από 62

Την αύξηση του αριθμού των επιστημόνων που μπορούν να λάβουν βίζα με πιο συνοπτικές διαδικασίες, στο πλαίσιο των σχεδίων της κυβέρνησης να προσελκύσει περισσότερους ερευνητές μετά το Brexit, ανακοίνωσε σήμερα η Βρετανία.

Ειδικότερα, ο αριθμός των επιστημόνων που μπορούν να λάβουν υποτροφίες, οι οποίες συχνά συνοδεύονται από ταχεία έγκριση βίζας θα αυξηθεί σε πάνω από 120 από 62, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας. Συνεπώς, χρειαζόμαστε ένα σύστημα μετανάστευσης που να προσελκύσει τα πιο λαμπρά μυαλά σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ, μεταδίδει το Reuters.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που την περασμένη εβδομάδα εξασφάλισε την έγκριση του Κοινοβουλίου για τη συμφωνία αποχώρησης, δεσμεύθηκε τον Αύγουστο να χαλαρώσει τους κανόνες μετανάστευσης για τους επιστήμονες.

Η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου και αμέσως μετά θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την εμπορική συμφωνία, η οποία - εφόσον δεν υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις και αναβολές - θα τεθεί σε εφαρμογή μετά το πέρας της 11μηνης μεταβατικής περιόδου.