Skip to main content

Brothers Raw Bar: Η πρόταση δύο αδερφών από τη Θεσσαλονίκη για υγιεινά σνακ

Με την εταιρεία Brothers Healthy Food, που δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2020, τα αδέρφια Κυρατσούδη συνδυάζουν το γευστικό με το υγιεινό.

Γι’ αυτούς υγιεινό και γευστικό μπορούν να είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και με αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία δημιούργησαν την Brothers Healthy Food, μια εταιρεία που έκανε τα πρώτα της βήματα το φθινόπωρο του 2020, θέλοντας να φέρει μια νέα πρόταση στα υγιεινά σνακ.

Δύο νεαρά αδέρφια από τη Θεσσαλονίκη, ο 31χρονος Δημήτρης και ο 29χρονος Ιορδάνης Κυρατσούδης, έβγαλαν εδώ και λίγο καιρό στην αγορά τις ωμές μπάρες δημητριακών με την επωνυμία Brothers, απευθυνόμενοι σε ένα κοινό που ενδιαφέρεται για την υγιεινή διατροφή, δεν θέλει όμως σε καμία περίπτωση να θυσιάσει τη γεύση. Μάλιστα, οι συσκευασίες των προϊόντων τους είναι εμπνευσμένες από τους δυο τους και τον γευστικό… διάλογο που έχουν ξεκινήσει.

Σε πολύ μικρό διάστημα κατάφεραν να συστήσουν τις μπάρες τους στη Σκοτία, τη Φιλανδία και την Κύπρο, ξεκινώντας ένα ταξίδι εξωστρέφειας που αναμένεται να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση στο επόμενο διάστημα. Παράλληλα, έχουν ήδη δημιουργήσει τέσσερις κωδικούς συσκευασμένης ωμής μπάρας, φράουλα-κακάο, μπανάνα-κακάο, λεμόνι-κράνμπερι και μπάρα πρωτεΐνης, αλλά και δέκα κωδικούς που διατίθενται χύμα, μεταξύ των οποίων ιδιαίτεροι συνδυασμοί, όπως κινόα-φυστικοβούτυρο και χαρούπι-πορτοκάλι.

Προσεχώς μάλιστα θα προστεθούν και νέοι κωδικοί στην προϊοντική γκάμα της εταιρείας, ενώ τα δύο αδέρφια, που κάνουν συνεχείς δοκιμές, ετοιμάζονται να λανσάρουν στην αγορά και άλλα διατροφικά προϊόντα, πέρα από τις μπάρες.

Οι ωμές μπάρες των αδερφών Κυρατσούδη δεν έχουν υποστεί καμία θερμική επεξεργασία, διατηρώντας, όπως λέει ο Δημήτρης Κυρατσούδης, όλα τα θρεπτικά τους συστατικά αναλλοίωτα, δεν έχουν ζάχαρη, είναι vegan, δεν περιέχουν γλουτένη, είναι 100% φυσικά, δεν έχουν χρωστικές και συντηρητικά και μπορούν να καταναλωθούν ως σνακ ακόμα και σε περιόδους νηστείας.

Δημήτρης Κυρατσούδης

 

Μάλιστα, βασίζονται σε ελληνικές πρώτες ύλες, αφού τα δύο αδέρφια θέλουν να υποστηρίζουν τα ελληνικά προϊόντα και τους τοπικούς παραγωγούς. Οι ωμές μπάρες Brothers βρίσκονται σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Τρίκαλα, Σέρρες, Κρήτη και επεκτείνουν διαρκώς τη γεωγραφική τους παρουσία, ενώ διατίθενται και μέσω του e-shop της εταιρείας. Βασικοί τους πελάτες είναι τα καταστήματα delicatessen, αλλά και ξηρών καρπών.

«Το ξέσπασμα της πανδημίας δεν μας πτόησε. Είπαμε να κάνουμε την προσπάθειά μας, γιατί πιστεύουμε στο προϊόν μας. Και μέχρι στιγμής η ανταπόκριση που εισπράττουμε είναι ιδιαίτερα θετική» λέει ο Δημήτρης Κυρατσούδης.

Η επαφή με τους καρπούς της γης και το εγχείρημα με τις μπάρες

Η ιδέα για τις ωμές μπάρες δημητριακών ήρθε μέσα από το κατάστημα ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων που διατηρεί ο Δημήτρης Κυρατσούδης στην Αθήνα. Εκεί τα δύο αδέρφια έφτιαχναν μόνα τους κάποιες από τις μπάρες του μαγαζιού και βλέποντας την ανταπόκριση του κόσμου, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή επιχείρηση. Η ψυχή της παραγωγής είναι ο Ιορδάνης Κυρατσούδης, σεφ στο επάγγελμα, και εμπνευστής των συνταγών και των ευφάνταστων συνδυασμών για τα υγιεινά σνακ. Τα δύο αδέρφια ήρθαν από παιδική ηλικία σε επαφή με τους καρπούς της γης. Μάλιστα, ο πατέρας τους είχε καρυδιές, συκιές και ελιές και είχε μυήσει από νωρίς τα παιδιά του στους φυσικούς θησαυρούς και τις ωφέλειές τους.

«Θέλουμε με τα προϊόντα μας να απευθυνθούμε σε όλο τον κόσμο και να δείξουμε ότι κάτι που είναι υγιεινό μπορεί να είναι την ίδια στιγμή και γευστικό. Και παρόλο που τα προϊόντα μας είναι ιδανικά και για vegan, δεν έχουμε περιορισμούς στο target group μας, αφού ο κάθε ένας που ενδιαφέρεται για την υγεία του, αλλά αγαπά και τη γεύση, μπορεί να καταναλώσει τις μπάρες μας» λέει στη Voria.gr ο Δημήτρης Κυρατσούδης.