Skip to main content

Βροχές και καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το Βόρειο Αιγαίο και από το βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ, με νότιους ανέμους
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το Βόρειο Αιγαίο και από το βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με νοτίους ανέμους κατά τόπους 8 Μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο: Νεφώσεις με βροχές και αργότερα καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 Μποφόρ, που αργότερα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Νότιοι 7 τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Νότιοι 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για αύριο η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές, κυρίως στη Θράκη, τις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 Μποφόρ, οι οποίοι το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έντασης 3 με 5 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεμένα είναι στα λιμάνια τα ιπτάμενα δελφίνια λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Κανονικά εκτελούνται τα λοιπά δρομολόγια των πλοίων. Στο Πορθμείο Καβάλας παραμένουν τα πλοία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)