Skip to main content

Βρύζας: Θα σχεδιάσουμε το 2010 μαζί με το Θόδωρο

Ο Βρύζας μιλά για την «αδερφική φιλία» που τον συνδέει με τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τον καλεί να συμπορευτούν για το καλό του ΠΑΟΚ. Κονσεϊσάο: Ο ΠΑΟΚ στην κορυφή. Τσιρίλο: Ένα τρόπαιο για τον κόσμο. Δια
Νέα πρόσκληση προς το Θοδωρή Ζαγοράκη, προκειμένου να αναλάβει ξανά την προεδρία στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ απηύθυνε ο Ζήσης Βρύζας, μέσω συνέντευξής του στο περιοδικό «ΠΑΟΚ magazine», που κυκλοφόρησε.

«Tο 2009 ήταν γενικά ένα καλό έτος για τον ΠAOΚ, λέει ο πρόεδρος της ΠΑΕ και προσθέτει: Προσωπικά μου άφησε πικρή γεύση στο τέλος της χρονιάς η αποχώρηση του Θοδωρή Zαγοράκη, με τον οποίο με συνδέει στενή, αδερφική φιλία. Θα ήθελα να σχεδιάζαμε μαζί και την επόμενη χρονιά. Θα ήθελα να συνεχίζαμε μαζί αυτό που ξεκινήσαμε πριν από δυόμισι χρόνια. O ΠAOΚ δεν επιτρέπεται να αφήνει ανθρώπους σαν το Θόδωρο να φεύγουν από την ηγεσία του, όσο κι αν ο ίδιος βρισκόταν και βρίσκεται πάντα κοντά μας με την πείρα, τις γνώσεις και το ένστικτό του».

Κονσεϊσάο: Μπορεί την κορυφή ο ΠΑΟΚ

Δηλώσεις στο περιοδικό έκανε και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, αναφερόμενος αρχικά στην απόφασή του να δεχθεί την πρόταση του ΠΑΟΚ να αναλάβει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή: «Ηταν τεράστια η τιμή που μου έκανε ο Ζήσης Βρύζας να αναλάβω τεχνικός διευθυντής. Θέλω να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, καθώς, ζώντας περίπου δύο χρόνια στην Ελλάδα, διαπίστωσα ότι έχει τη δυναμική για να βρεθεί στην κορυφή».

Όσο για το πού μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ, επεσήμανε: «Ο ΠΑΟΚ έχει τον αέρα των μεγάλων ομάδων, κόσμο επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και με την πορεία που διανύουμε τα τελευταία δύο χρόνια, κάποια στιγμή θα βρεθούμε πάνω από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Θέλω να δω τον ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και να κατακτά τίτλους. Κι αυτό που έχω μάθει στη ζωή μου είναι ότι όποιος δουλεύει σκληρά και έχει υπομονή ανταμείβεται».

Τσιρίλο: Κύπελλο και 2η θέση

Φαίνεται ότι η στοχοθεσία της φετινής σεζόν αποτελεί κοινό τόπο για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Ένας τίτλος, ήτοι το κύπελλο, αποτελεί διακαή πόθο για το σύνολο των παικτών, ενώ η 2η θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, θα αποτελέσει την απαρχή για τη γιγάντωση του συλλόγου. Ο Μπρούνο Τσιρίλο, σε δηλώσεις του, από την πατρίδα του, όπου βρίσκεται για τις γιορτές των Χριστουγέννων, τόνισε πως ο κόσμος του Δικεφάλου αξίζει να πανηγυρίσει έναν τίτλο, ενώ η 2η θέση είναι εφικτή για τον ΠΑΟΚ, με βάση τα τελευταία δείγματα γραφής.

Για τον τραυματισμό του στο Παγκρήτιο, ο Ιταλός αμυντικός τόνισε: «Δε θυμάμαι πώς ακριβώς συνέβη. Δε μου έχει τύχει ανάλογο μυϊκό πρόβλημα στο παρελθόν. Οι εξετάσεις που πήρα μαζί μου στην Ιταλία δείχνουν ότι δεν είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση του τραυματισμού μου. Υπάρχει ακόμη πόνος στο σημείο, όπου τραυματίστηκα, αλλά σε λίγες μέρες θα είμαι καλύτερα. Σε αυτό θα βοηθήσουν και οι μέρες ξεκούρασης που έχουμε».

Αναφορικά με το πότε τοποθετεί την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, υπογράμμισε: «Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τρεις βδομάδες με ένα μήνα εκτός. Ευτυχώς, όμως, υπάρχει η διακοπή, ενώ στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο είμαι τιμωρημένος και δεν είχα, ούτως ή άλλως, δικαίωμα συμμετοχής. Οπότε, είμαι τυχερός πάνω στην ατυχία μου».

Για τη νίκη κόντρα στον Εργοτέλη, με την οποία ο ΠΑΟΚ εδραιώθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, επεσήμανε: «Στο δεύτερο γύρο έχουμε υποσχεθεί στους εαυτούς μας να πάμε πολύ καλύτερα και να μην επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε. Στην Κρήτη, παρά το γεγονός ότι επικρατούσε αέρας, πράγμα που έκανε δύσκολες τις συνθήκες αγώνα, και είχαμε απέναντι μας μια ομάδα που αποτελεί την έκπληξη του Πρωταθλήματος, δείξαμε τον χαρακτήρα που έπρεπε ως ομάδα, συνδυάζοντας την καλή μας εμφάνιση με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν καταφέρναμε το ίδιο και στην Καβάλα, θα ήμασταν έξι βαθμούς πίσω από τον δεύτερο. Όλα, όμως μπορούν να συμβούν και αυτό, γιατί εμείς δε θα επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε μέχρι σήμερα».

Για το πώς αισθάνεται για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, ανέφερε: «Δεν είναι σωστό να κάνω συγκρίσεις ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, γιατί δεν είναι σωστό για τις δύο ομάδες και τους οπαδούς. Είχα πάρει πολύ αγάπη και συμπάθεια από τους οπαδούς της ΑΕΚ, κάτι που με είχε χαροποιήσει πολύ. Για να είμαι ειλικρινής, όμως, αυτό που ζω στον ΠΑΟΚ δεν το έχω ζήσει πουθενά αλλού. Είναι καταπληκτική η ατμόσφαιρα που δημιουργούν στην Τούμπα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και είναι πραγματικά μοναδική εμπειρία να παίζουμε εκτός έδρας και να έχουμε στο πλευρό μας τόσες χιλιάδες φίλους. Είναι εμπειρίες που ειλικρινά δεν τις έχω ξαναζήσει και κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να τις ζει. Είναι καταπληκτικοί οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και έχουν καταλάβει το πόσο μαχητής είμαι και το ότι δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό».

Για πώς σκέφτεται να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ στην Τούμπα, δήλωσε, χαριτολογώντας: «Θα πέσω ανάμεσα στους οπαδούς. Θα βουτήξω μέσα στην κερκίδα».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ στο υπόλοιπο της χρονιάς, σχολίασε: «Εμείς θέλουμε να χαρίσουμε φέτος στον κόσμο του ΠΑΟΚ μεγάλες στιγμές, γιατί το αξίζει. Στο Κύπελλο, θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό και θα παλέψουμε για να κατακτήσουμε το τρόπαιο, όποιος και αν είναι ο αντίπαλός μας. Κι όσο για το Πρωτάθλημα, θέλουμε να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον δεύτερο γύρο και να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Άλλωστε, το αξίζουν όλοι στον ΠΑΟΚ. Ο κόσμος, η διοίκηση και εμείς οι ίδιοι. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα που βρίσκεται πάνω από μας στην βαθμολογία».

Τέλος, ο σκληροτράχηλος σέντερ μπακ έκανε την ευχή του, ενόψει της έλευσης του νέου έτους: «Θα ήθελα να ευχηθώ ό,τι το καλύτερο σε όλους τους ανθρώπους που έχουνε περισσότερη ανάγκη από μας και περνάνε δύσκολες στιγμές. Πάνω απ’ όλα, υγεία και ευτυχία».

Κανένα αποτέλεσμα στη συνάντηση για Βερόν και Μπιζέρα

Συνεχίστηκαν τη Δευτέρα οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των Μπιζέρα και Βερόν, με θέμα τη λύση των συμβολαίων τους.

Η πρόταση του ΠΑΟΚ έχει να κάνει με την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών, ωστόσο δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες. Αναφορικά με την υπόθεση του Μοχάμεντ Αμπουμπακαρί, το βέβαιο είναι ότι θα δοθεί δανεικός, με τον Λεβαδειακό και τον Πανσερραϊκό να ερίζουν για το δανεισμό του.

Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, οι ποδοσφαιριστές θα απολαύσουν τη χριστουγεννιάτικη άδειά τους, μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου, κι έπειτα θα επιστρέψουν σε ρυθμούς προπόνησης. Ο Μπρούνο Τσιρίλο, όπως προαναφέρθηκε, θα λείψει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας για έναν περίπου μήνα, ενώ ο Μίρκο Σαβίνι αισθάνεται ήδη καλύτερα και δε θα προβεί σε περαιτέρω εξετάσεις. Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, μετά την αρθροσκόπηση, στην οποία υπεβλήθη, ξεκίνησε πρόγραμμα φυσιοθεραπειών.