Skip to main content

Bundesliga: Πράσινο φως από Μέρκελ, 15 ή 22 Μαΐου η επανεκκίνηση

H Γερμανίδα καγκελάριος έδωσε τη συναίνεσή της για την επανέναρξη του ποδοσφαίρου στη χώρα κατά το δεύτερο μισό του τρέχοντος μηνός.

Έτοιμο να γίνει το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που επανεκκινεί είναι η Bundesliga.

Συγκεκριμένα, η Άνγκελα Μέρκελ έδωσε το πράσινο φως για την επανέναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος, αλλά δεν ανακοίνωσε ακριβής ημερομηνία λέγοντας πως θα ξεκινήσει στο δεύτερο μισό του Μαΐου.

Αυτό το άφησε πάνω στις αρμόδιες αρχές και στους ανθρώπους της Bundesliga και της γερμανικής ομοσπονδίας, οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν αν θα έχουμε ξανά σέντρα στις 15 ή στις 22/5.

Κάτι που αναμένεται να κριθεί ανάλογα με την πορεία των ομάδων στις προπονήσεις, αλλά και από τα αποτελέσματα όλων των τεστ και με την σύμφωνη γνώμη της επιστημονικής ομάδας.

Η απόφαση είναι πολύ πιθανό να παρθεί αύριο αφού η ομοσπονδία και οι 36 ομάδες των δύο πρώτων κατηγοριών θα έχουν τηλεδιάσκεψη για το μέλλον του πρωταθλήματος. Παράλληλα, είναι πιθανό να παρθεί γνώμη και για το πότε θα επανεκκινήσει και η τρίτη κατηγορία, με τα σενάρια να κάνουν λόγο για μία εβδομάδα αργότερα.

Αναμένεται, επίσης, να διευκρινιστεί το πότε θα διεξαχθούν τα μπαράζ ανάμεσα στον τρίτο από το τέλος της βαθμολογίας της Bundesliga, με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας με τα γερμανικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως είναι πιθανό να λάβει χώρα τον Ιούλιο.

Φυσικά, όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, ενώ παραμένει άγνωστο πότε θα συνεχιστεί το κύπελλο Γερμανίας που βρίσκεται στη φάση των ημιτελικών.