Skip to main content

Βύντρα, Καφές και Σαλπιγγίδης παίρνουν θέση στην ενδεκάδα

Τις υπηρεσίες του Νίκου Λυμπερόπουλου θα στερηθεί οριστικά ο Φερνάντο Σάντος ενόψει του πολύ σημαντικού αγώνα της Τρίτης κόντρα στο Ισραήλ για την 4η αγωνιστική του 6ου προκριματικού ομίλου του Euro 2
Τις υπηρεσίες του Νίκου Λυμπερόπουλου θα στερηθεί οριστικά ο Φερνάντο Σάντος ενόψει του πολύ σημαντικού αγώνα της Τρίτης κόντρα στο Ισραήλ για την 4η αγωνιστική του 6ου προκριματικού ομίλου του Euro 2012.

Ο 35χρονος μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να ξεπεράσει την κάκωση που έχει υποστεί στον έσω πλάγιο σύνδεσμο του αριστερού του γονάτου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τεθεί στη διάθεση του Πορτογάλου ομοσπονδιακού τεχνικού.

Αναμφίβολα, αυτή είναι μια πολύ άσχημη συγκυρία για τον άσο της ΑΕΚ, που επέστρεψε στην Εθνική μετά από 13 μήνες, δεν καταφέρνει ωστόσο να δώσει το «παρών» σε μία κρίσιμη αναμέτρηση για τη συνέχεια της πορείας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Έτσι, ο «Λύμπε» πρόσθεσε το όνομά του στον κατάλογο των απόντων από το ματς με το Ισραήλ, καθώς ως γνωστόν δεν υπολογίζονται ο τραυματίας Τζιόλης και ο τιμωρημένος Τοροσίδης.

Αντίθετα, Καραγκούνης και Σαμαράς προπονήθηκαν κανονικά τη Δευτέρα και αναμένεται να πάρουν θέση στο αρχικό σχήμα.

Τρεις αλλαγές από Σάντος

Σε ότι αφορά τα πλάνα του Σάντος για την ενδεκάδα του παιχνιδιού με το Ισραήλ, θα υπάρξουν τρεις αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση ενάντια στη Λετονία.

Ο Βύντρα θα αντικαταστήσει στο δεξιό άκρο της άμυνας τον Τοροσίδη, ενώ ο Παντελής Καφές θα είναι ο παρτενέρ του Κατσουράνη στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Επίσης, ο 56χρονος προπονητής προσανατολίζεται να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στη θέση του Κώστα Μήτρογλου.

Από εκεί και πέρα, ο Σηφάκης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Τζαβέλλας στα αριστερά της άμυνας και στο κέντρο αυτής οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος.

Σαμαράς και Νίνης θα είναι τα στηρίγματα του Σαλπιγγίδη στην επίθεση, με τον Γιώργο Καραγκούνη να είναι εκείνος που θα έχει τον πρώτο λόγο στην οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας.

Σε ότι αφορά την προσέλευση του κόσμου στο «Γ. Καραϊσκάκης», οι άνθρωποι της ΕΠΟ πιστεύουν πως θα είναι μεγαλύτερη ύστερα και από τη νίκη με τη Λετονία.