Skip to main content

Βυζαντινά ευρήματα στα Τέμπη

Τα ερείπια ενός βυζαντινού κτιρίου, η χρήση του οποίου είναι ακόμη άγνωστη, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στα Τέμπη.
Τα ερείπια ενός βυζαντινού κτιρίου, η χρήση του οποίου είναι ακόμη άγνωστη, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λάρισας, στα Τέμπη, και συγκεκριμένα στην περιοχή όπου εξελίσσονται τα έργα κατασκευής του νέου οδικού έργου, που αποτελεί τμήμα της οδού «Μαλιακός-Κλειδί».

Το νέο εύρημα προστίθεται σε μία σειρά και άλλων κτισμάτων που έχουν αποκαλυφθεί στον ίδιο χώρο, συμπληρώνοντας τόσο το παζλ της εικόνας που υπήρχε στην περιοχή κατά τους βυζαντινούς χρόνους, όσο και τις πληροφορίες για τις δραστηριότητες της εποχής εκείνης και του πολιτισμού που αναπτύχθηκε στην συγκεκριμένη περιοχή.

Οι έρευνες ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ αναμένεται απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με τα ευρήματα που θα διασωθούν, με αποκόλλησή τους από το χώρο, για μελλοντική τοποθέτησή τους στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρισας.