Skip to main content

Capital control στην Αυτοδιοίκηση καταγγέλλει ο Αγοραστός

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος τόνισε ότι υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας στην ΠΝΠ που αφορά τα διαθέσιμα των ΟΤΑ

Γίνεται capital control στην Αυτοδιοίκηση, το οποίο εύχομαι να μείνει μόνο εκεί, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) Κώστας Αγοραστός μιλώντας στην Βουλή για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τα διαθέσιμα των ΟΤΑ.

«Ανησυχώ γιατί στη χώρα δεν υπάρχει παραγωγή πλούτου και μετά δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούμε. Ανησυχώ και γιατί πλέον δεν υπάρχει η αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης», σημείωσε και τόνισε ότι «υπάρχουν προϋποθέσεις και χρονοδιάγραμμα. Πέστε μας ολόκληρη τη διαδρομή, ολόκληρο το μοντέλο, τι θα γίνει μετά τις 15 μέρες, την 16η μέρα» πρόσθεσε.

Ο κ. Αγοραστός εξέφρασε επίσης τον φόβο πως αν τα χρήματα επενδυθούν σε ομόλογα θα χαθούν, τόνισε ότι υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας και ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

«Έχουμε υπερκομματικό πατριωτισμό ως Αυτοδιοίκηση συνολικά. Είμαστε υπέρ του καλού των συμπολιτών μας, αλλά δεν μπορούμε να αυτοαϋπονομεύσουμε την λαϊκή ετυμηγορία, τους πολίτες που μας ψήφισαν», ανέφερε, ενώ διαμαρτυρήθηκε γιατί έχει προσκληθεί και η Περιφέρεια Αττικής.

«Η Περιφέρεια Αττικής βρήκε 350 εκατ. ρευστό και μπορεί να δώσει τόσα χρήματα όσα όλοι οι υπόλοιποι», είπε και ζήτησε «να μιλήσουν και οι άλλοι περιφερειάρχες». «Ή είναι Ένωση Περιφερειών ή Περιφέρεια Αττικής. Η ουσία είναι η ισονομία, η ισοκρατία και η ισοπολιτεία», υποστήριξε ο Κ. Αγοραστός.