Skip to main content

Casus beli για Ταχιάο η αξιοποίηση στελεχών του στη διοίκηση Ζέρβα

Οργισμένη αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης,ο οποίος συγκαλεί εκτάκτως τη δημοτική ομάδα.

Την οργισμένη αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης Νίκου Ταχιάου προκαλεί η διαφαινόμενη αξιοποίηση από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα δημοτικών συμβούλων της παράταξής του σε θέσεις αντιδημάρχων.

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα η Voria.gr (δείτε εδώ), ο νέος δήμαρχος σχεδιάζει στο σχήμα των αντιδημάρχων να συμπεριλάβει και τρία στελέχη από την μείζονα αντιπολίτευση. Πρόκειται για τους Σωκράτη Δημητριάδη και Μιχάλη Κούπκα καθώς και για τον Νίκο Ζεϊμπέκη ο οποίος θα αξιοποιηθεί αρχικά ως εντεταλμένος σύμβουλος και εν συνεχεία ως αντιδήμαρχος.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε μεγάλη ενόχληση στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ο οποίος μιλά για «αποστασία». Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ταχιάος απέστειλε μέσω sms μήνυμα προς τους δημοτικούς συμβούλους του στο οποίο εκφράζει την ενόχλησή του, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή του κ. Ζέρβα ως casus beli και τους καλεί σε έκτακτη σύσκεψη, το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας, λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Το μήνυμα του κ. Ταχιάου προς τους συμβούλους του αναφέρει τα εξής:

«Πληροφορούμαι ότι ο Ζέρβας επικοινωνεί με κάποιους από εσάς προτείνοντας θέσεις αντιδημάρχου. Ελπίζω να κατανοείτε ότι στο βαθμό που το θέμα αφορά και τον συνδυασμό, θα συζητηθεί συλλογικά υπό την προϋπόθεση ότι θα τεθεί επισήμως και με προγραμματικές θέσεις από τον Ζέρβα. Τακτικές που αποβλέπουν σε διάλυση των παρατάξεων με αποστασία συμβούλων δεν είναι αποδεκτές και αποτελούν casus beli έναντι του δημάρχου και του διοικητικού σχήματος. Εν πάση περιπτώσει, παρακαλώ να συναντηθούμε την Δευτέρα το μεσημέρι στο δημαρχείο».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ταχιάος ήταν ενήμερος για τις επαφές τις οποίες είχε ο κ. Ζέρβας με στελέχη της παράταξής του. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, η ενημέρωση προερχόταν από τους ίδιους τους συνομιλητές του νέου δημάρχου. Η απάντησή του ήταν ότι «η παράταξη δεν έχει αντίρρηση να αξιοποιηθούν στελέχη της από τον δήμαρχο, αρκεί αυτό να γίνει μέσα από συλλογική διαδικασία, βάσει προγραμματικών συγκλίσεων». Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις φαίνεται πως εξόργισαν τον κ. Ταχιάο καθώς, όπως αναφέρει σε συνεργάτες του, «με την τακτική του αυτή ο κ. Ζέρβας επιχειρεί να διαλύσει τις παρατάξεις, παρακάμπτοντας τους επικεφαλής και ενθαρρύνοντας την αποστασία στελεχών τους».