Skip to main content

Celestyal Cruises: Κοντά σε εξαγορά από κινεζικό όμιλο

Σε περίπτωση που το deal κλείσει και οι Κινέζοι θα εξαγοράσουν το 51% των μετοχών που διαθέτει η Louis στη Celestyal Cruises.

«Απόβαση» στην ελληνική κρουαζιέρα σχεδιάζει να κάνει κινεζικός όμιλος, ο οποίος είναι πολύ κοντά στο να εξαγοράσει το πλειοψηφικό ποσοστό της Celestyal Cruises.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, την περίοδο που η Cosco, ο μεγαλύτερος ναυτιλιακός όμιλος της Κίνας και «αφεντικό» πλέον στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, ετοιμάζει τον φάκελο της επιχείρησης προσέλκυσης Κινέζων στην Ελλάδα για κρουαζιέρες, ένα άλλο επιχειρηματικό σχήμα από την ασιατική χώρα βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων με τη Lοuis plc, προκειμένου να αναπτύξει την κρουαζιέρα στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Ν», ο κινεζικός όμιλος που ενδιαφέρεται για τη θυγατρική της Louis plc και του οποίου το όνομα παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, δεν σχετίζεται με τον ναυτιλιακό χώρο. Σε περίπτωση που το deal κλείσει και οι Κινέζοι εξαγοράσουν το 51% των μετοχών που διαθέτει η Louis στη Celestyal, o κυπριακός όμιλος θα «βγει» ύστερα από πολλά χρόνια από την αγορά της κρουαζιέρας και θα επικεντρωθεί στα ξενοδοχεία.