Skip to main content

ΧΑΕ: Γιατί προσφεύγουμε στο ΣτΕ για τα αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου

«Υπάρχει λύση και είχε δρομολογηθεί: να σωθούν και τα αρχαία και να περάσει το μετρό», είπε η πρόεδρος της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας

Είναι η μοναδική λύση, πρέπει να σωθεί αυτό το μοναδικό εύρημα, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107.7, αναφορικά με την προσφυγή στο ΣτΕ από κοινού με την ΕΛΛΕΤ για το θέμα της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων στο σταθμό μετρό Βενιζέλου, η Μαρία Παναγιωτίδου – Κεσίσογλου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας και Καθηγήτρια της Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Εμείς είμαστε επιστημονική εταιρεία, οι στόχοι μας είναι καθαρά επιστημονικοί, οι στόχοι μας είναι η διάσωση των μνημείων και δεν μπορούμε να μη μιλήσουμε γιατί πρόκειται για ένα μοναδικό εύρημα. Είχε βρεθεί λύση διότι πραγματικά είναι μεγάλο το έργο που πρέπει να γίνει, αλλά υπάρχει λύση και είχε αρχίσει να δρομολογείται: να σωθούν και τα αρχαία και να περάσει το μετρό», τόνισε η ίδια.

Διαβάστε: Μετρό-Ζέρβας: Σκοταδισμός η προσφυγή στο ΣτΕ, θέλουν ακύρωση του έργου

«Και υπάρχει αυτή η λύση. Υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Γιατί ξαφνικά σταμάτησε από την πολιτεία, δεν μπορώ να καταλάβω. Πρόκειται για ένα μοναδικό μνημείο που θα χάσει τον χαρακτήρα του, την αυθεντικότητά του», κατέληξε η κ. Παναγιωτίδου – Κεσίσογλου.