Skip to main content

Ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο στη Μακεδονία

Οι ισχυρότερες βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και Χαλκιδική ενώ θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις.

Βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν το Σαββατοκύριακο 4-5 Απριλίου 2020, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Τα φαινόμενα να ξεκινήσουν από τη νύχτα της Παρασκευής 03/04 προς Σάββατο 04/04 και θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση, με τα ισχυρότερα αυτών να αναμένονται από το μεσημέρι του Σαββάτου 04/04 έως το μεσημέρι της Κυριακής 05/04. Χιονοπτώσεις αναμένονται μόνο σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1000-1200 μέτρων. Στην σχετική εικόνα όπου παρουσιάζεται η κατανομή της βροχής ανά τρίωρο, φαίνεται ότι οι ισχυρότερες βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και Χαλκιδική.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά και θα πνέουν από βορειοδυτικές έως βορειοανατολικές διευθύνσεις, έως 8 με 9 μποφόρ στις θαλάσσιες και έως 5 με 6 μποφόρ στις ηπειρωτικές περιοχές, όπως φαίνεται και στην εικόνα που παρουσιάζει τις περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 5 μποφόρ το Σάββατο 04/04.