Skip to main content

Χαλιαμπάλιας: Ακριβή η καθαριότητα της Θεσσαλονίκης

Έχει γίνει πανάκριβη η καθαριότητα καθώς, μέσα σε ένα χρόνο, έχουν προσληφθεί 1000 επιπλέον άτομα για τη συγκεκριμένη δουλειά, λέει ο πολιτευτής

Το υψηλό κόστος της καθαριότητας για την πόλη της Θεσσαλονίκης τονίζει ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών Σάββας Χαλιαμπάλιας. Ο ίδιος επισημαίνει την «υποβάθμιση των προγραμμάτων για τη λειτουργία υπόγειων κάδων και των "πράσινων σημείων", αντίστοιχα, για τη συγκέντρωση των απορριμμάτων και των άχρηστων ογκωδών αντικειμένων».

Ένα από τα χρόνια προβλήματα της Θεσσαλονίκης που αποτέλεσε στοίχημα τόσο για τη νυν όσο και για τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου είναι το θέμα της καθαριότητας, σύμφωνα με τον κ. Χαλιαμπάλια. Ο ίδιος εγκαλεί τη σημερινή δημοτική αρχή αναφέροντας τα παρακάτω:

«Με το ξεκίνημα της νέας διοίκησης Ζέρβα είδαμε μια βελτίωση στο θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών. Το πρόβλημα όμως είναι ότι έχει γίνει πανάκριβη η καθαριότητα καθώς, μέσα σε ένα χρόνο, έχουν προσληφθεί 1000 επιπλέον άτομα για τη συγκεκριμένη δουλειά. Αυτό σημαίνει ένα ετήσιο κόστος 15 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό. Το θέμα είναι να μπορεί να γίνει καλύτερα το έργο της καθαριότητας με όσο το δυνατόν μικρότερη δαπάνη και εκεί θα φανεί η αξία του εκάστοτε δημάρχου και της εκάστοτε δημοτικής αρχής» επισημαίνει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και βουλευτής Θεσσαλονίκης.  

Παράλληλα, υποβάλει την ένστασή του για το θέμα των υπόγειων κάδων. «Η προηγούμενη διοίκηση του κ. Μπουτάρη είχε προγραμματίσει να τοποθετήσει 80 υπόγειους κάδους αρχικά και άλλους 80 κάδους στη συνέχεια. Σήμερα μαθαίνουμε ότι η διοίκηση του κ. Ζέρβα σκοπεύει να προχωρήσει στην τοποθέτηση  μόνο 60 υπόγειων κάδων από τους 80 που επρόκειτο να τοποθετηθούν. Βλέπουμε δηλαδή ότι υποβαθμίζεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα», σημειώνει ο κ. Χαλιαμπάλιας.   

Τέλος, τονίζει: «Υποβάθμιση γίνεται και με τα "πράσινα σημεία" που προορίζονται για τη συγκέντρωση των ογκωδών υλικών που εγκαταλείπουν στους δρόμους και στα πεζοδρόμια οι δημότες. Αυτά πρέπει να προσέξει η σημερινή διοίκηση και όχι να θριαμβολογεί και να λέει ότι βελτιώθηκε η καθαριότητα με τόσο υψηλό κόστος».