Skip to main content

Χαλιαμπάλιας: Αλήθειες και ψέματα για δύο έργα στην παραλία Θεσσαλονίκης

Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών ασκεί κριτική στον δήμο για τον Κήπο του Νερού στη Νέα Παραλία και τον ποδηλατόδρομο της λεωφόρου Νίκης

Κριτική στη δημοτική αρχή για τον Κήπο του Νερού της Νέας Παραλίας και τον ποδηλατόδρομο της λεωφόρου Νίκης ασκεί ο πολιτευτής και ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών Σάββας Χαλιαμπάλιας.

Για τα παραπάνω δύο έργα με ανακοίνωσή του ο κ. Χαλιαμπάλιας σημειώνει τα εξής:

«Τον Φεβρουάριο του 2020, συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης επιχείρησαν να επισκευάσουν το θεματικό πάρκο της νέας παραλίας που ονομάζεται «Κήπος του Νερού», χωρίς ακολουθήσουν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Τον περασμένο Ιούνιο το έργο παραδόθηκε στο κοινό αλλά σε χρονικό διάστημα 1,5 μήνα χρειάστηκε νέα επισκευή καθώς διαπιστώθηκαν προβλήματα κυρίως με τη τεχνητή λίμνη που βρίσκεται μέσα σ' αυτό το πάρκο.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σωκράτης Δημητριάδης, με δηλώσεις του σε ΜΜΕ, ισχυρίστηκε και τις δύο φορές ότι έγινε σωστή δουλειά ενώ με επέκρινε δημόσια όταν  επισήμανα τις αστοχίες που διαπίστωσα. Κατά τη διάρκεια της επιτόπιας συνάντησης μας, μάλιστα, ο αντιδήμαρχος επέμενε ότι όλα ήταν τέλεια, άσχετα αν η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική.

Σήμερα, υστέρα από δύο μήνες, δυστυχώς, επαληθεύτηκα πανηγυρικά. Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο ο Κήπος του Νερού επισκευάζεται για τρίτη συνεχόμενη φορά όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας από τις εργασίες που εκτελούνται στο σημείο. Εύχομαι να είναι μια ολοκληρωμένη παρέμβαση αυτή τη φορά,  χωρίς την καθοδήγηση του εν λόγω αντιδημάρχου.

Το δεύτερο έργο  στο οποίο αναφέρθηκα, πριν περίπου δύο μήνες, ήταν η κατασκευή ποδηλατοδρόμου επί της λεωφόρου Νίκης. Σε τηλεοπτική μου εμφάνιση είχα εκφράσει την άποψη ότι τα ποδήλατα θα έπρεπε να κυκλοφορούν από την αριστερή πλευρά του δρόμου και όχι από την δεξιά που κινούνται σήμερα. Πιστεύω ότι είναι επικίνδυνο για τους θαμώνες των παραλιακών καφετεριών και επιβραδύνει τα αυτοκίνητα κατά την κίνηση τους.

Τότε, παρενέβη ο Δημήτρης Μήτρου- εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου- αρμόδιος για τα έργα στην πόλη λέγοντας μου ότι δεν γνωρίζω τους νόμους. Διότι, όπως είπε,  δεν επιτρέπονται ποδηλατόδρομοι στην αριστερή πλευρά του δρόμου ενώ μου συνέστησε να είμαι περισσότερο διαβασμένος.

Και ώ του θαύματος, δύο μήνες μετά, κατασκευάζεται η προέκταση του ποδηλατόδρομου, επί της οδού Κουντουριώτη,  στην αριστερή μεριά του δρόμου. Προφανώς ο άνθρωπος εκείνη την στιγμή έλεγε ψέματα  θέλοντας να δικαιολογήσει το λάθος του. Αλλά δυστυχώς για αυτόν το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Και στις δύο περιπτώσεις οι βασικοί συνεργάτες και προσωπικές επιλογές του δημάρχου δεν παραδέχτηκαν τα λάθη τους και προσπάθησαν με ψέματα να τα καλύψουν. Η πραγματικότητα όμως έρχεται να τους διαψεύσει. Έτσι εξηγείται γιατί είναι προβληματικές οι παρεμβάσεις που γίνονται στην πόλη. Με τέτοιες  συμπεριφορές λογικό είναι να μην περιμένει κανείς τίποτα καλύτερο».