Skip to main content

Χαλιαμπάλιας: Χωρίς όραμα η ανάπλαση της Αριστοτέλους

Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών σημειώνει ότι η δημοτική αρχή επαφίεται στην πρωτοβουλία τρίτων για τον εξωραϊσμό του εμβληματικού σημείου.

Η ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθεί χωρίς να υπάρχει όραμα από τον δήμο Θεσσαλονίκης αναφέρει ο Σάββας Χαλιαμπάλιας. Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών επισημαίνει ότι η δημοτική αρχή επαφίεται στην πρωτοβουλία τρίτων για τον εξωραϊσμό ενός από τα πιο εμβληματικά σημεία της Θεσσαλονίκης.  

Με αφορμή τον σύνθετο ανοικτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που προκηρύσσει η Διεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, με θέμα τη "Ανάπλαση της πλατείας και του άξονα της Αριστοτέλους", ο κ. Χαλιαμπάλιας τονίζει τα εξής:

«Δεν υπάρχει μία γενική κατεύθυνση ή έστω μία βασική ιδέα ή ένα μήνυμα για την υλοποίηση αυτού του έργου που να χαρακτηρίζει την σημερινή ηγεσία της πόλης. Γενικά και αόριστα γίνεται ένας διαγωνισμός. Ποιο είναι όμως το πνεύμα που θέλουμε να προβάλουμε; Το περιβάλλον, η ελληνικότητα της Μακεδονίας, η ιστορία της Ελλάδος, η ιστορία της Θεσσαλονίκης, το ελληνικό αρχαίο πνεύμα;».

«Δεν πρόκειται απλά για μία ανακαίνιση ενός χώρου. Δεν είναι κουζίνα ή  καθιστικό η Αριστοτέλους. Είναι το έμβλημα και η καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Δυστυχώς φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα φαντασίας και οράματος από τη διοίκηση του δήμου. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε από καθαρά τεχνοκρατικές εταιρείες, ξένες προς την πόλη, να προτείνουν τις επαγγελματικές προτάσεις τους για ένα τέτοιο έργο» σημειώνει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης.