Skip to main content

Χαλιαμπάλιας: Εκτός ΕΣΠΑ για προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων ο δήμος Θεσσαλονίκης

Κριτική στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης από τον πολιτευτή και ιδρυτή του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών Σάββα Χαλιαμπάλια.

Εκτός ΕΣΠΑ για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων έμεινε ο δήμος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον πολιτευτή, Σάββα Χαλιαμπάλια.

Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών επισημαίνει σε αυτή την ενέργεια προχώρησαν έξι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος για τη διευκόλυνση των δημοτών τους αλλά ανάμεσα τους δεν ήταν ο κεντρικός δήμος.

«Όπως πληροφορηθήκαμε έξι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης ενήργησαν ταυτόχρονα για να προμηθευτούν ηλεκτρικά ποδήλατα, μέσω ΕΣΠΑ. Στόχος είναι να τα παραχωρούν στους δημότες τους για δωρεάν χρήση. Παράλληλα σκοπεύουν να δημιουργήσουν ειδικούς σταθμούς για τη φόρτιση των συγκεκριμένων οχημάτων με ηλεκτρικό ρεύμα» αναφέρει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης.

«Για αυτόν το σκοπό λειτούργησαν προς την ίδια κατεύθυνση οι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος, εκτός βεβαίως του δήμου Θεσσαλονίκης. Θυμίζει την ιστορική ρήση "όλοι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων". Ο μεγαλύτερος και σπουδαιότερος δήμος της Βόρειας Ελλάδας βρίσκεται σε λήθαργο. Τι κάνει άραγε η διοίκηση του; Γιατί δεν εντάχθηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Ο δήμος Θεσσαλονίκης κατασκευάζει ποδηλατόδρομους – παρά τα κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργούν- τους οποίους φαίνεται πως θα χρησιμοποιούν οι δημότες γειτονικών δήμων» τονίζει ο κ. Χαλιαμπάλιας.