Skip to main content

Χαλιαμπάλιας για Ζέρβα: Οικειοποιήθηκε πρωτοβουλίες και έργα άλλων

Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών σχολιάζει τα πεπραγμένα της διοίκησης Ζέρβα, με τη συμπλήρωση ενός έτους από τότε που ανέλαβε τον δήμο

Τα έργα ιδιωτών καπηλεύεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επιδιώκοντας πολιτικό όφελος. Αυτό καταγγέλλει ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών Σάββας Χαλιαμπάλιας σχολιάζοντας τα πεπραγμένα της διοίκησης Ζέρβα, με τη συμπλήρωση ενός έτους από τότε που ανέλαβε τα ηνία της πόλης.

«Με έκπληξη είδα το βίντεο που παρουσίασε, πριν λίγο καιρό, ο δήμος Θεσσαλονίκης για τον ετήσιο απολογισμό της νέας διοίκησης. Εξεπλάγην από τον τρόπο παρουσίασης κάποιων έργων που φαίνεται ότι υλοποιήθηκαν, μέσα σε ένα χρόνο, από τη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Το πρώτο είναι η αλλαγή του ξύλινου ντεκ το οποίο είχε φθαρεί, στην προκυμαία της παραλίας του Λευκού Πύργου. Στο βίντεο ο δήμος συνειδητά παρέλειψε να αναφέρει ότι η αντικατάσταση αυτού του ξύλινου ντεκ ήταν μια χορηγία της εταιρίας Alumil. Αντί να επαινέσει τη συγκεκριμένη εταιρεία ή έστω να αναφέρει τη συμβολή της για αυτήν την ενέργεια, αντίθετα αποσιωπά τη χορηγία της και παρουσιάζει το έργο ως δικό του» αναφέρει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Το ίδιο έγινε και με τα υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα που τοποθετήθηκαν στην οδό Αγγελάκη. Στο ίδιο βίντεο παρουσιάζεται και αυτό ως έργο της διοίκησης Ζέρβα ενώ αντιθέτως είναι μια ευγενική χορηγία, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, του επιχειρηματία και προέδρου της Πολιτιστικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος. Ο Σταύρος Ανδρεάδης οραματίστηκε αυτό το έργο, αγόρασε τα ελαιόδεντρα, τα έφερε στην πόλη, πλήρωσε τη μελέτη και τα υλικά του φωτισμού και του ποτίσματος. Πρόκειται για μία πλήρη χορηγία. Το μόνο που έκανε ο δήμος ήταν να δώσει την άδεια, να αφαιρέσει τις προυπάρχουσες λεύκες και απλά να φυτέψει τα ελαιόδεντρα. Και σε αυτή την περίπτωση- στο εν λόγω βίντεο- δεν έγινε ούτε μία αναφορά στο χορηγό του έργου» τονίζει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και βουλευτής Θεσσαλονίκης.

«Μόνο ένας πολιτικός απατεώνας για να επωφεληθεί πολιτικά θα ενεργούσε με αυτόν τον τρόπο. Και δυστυχώς, έτσι ενήργησε ο κ. Ζέρβας. Με την δύναμη της επικοινωνίας που του προσφέρει η θέση του, οικειοποιήθηκε τις πρωτοβουλίες και τα έργα άλλων παρουσιάζοντάς τα ως δικά του. Θα πρέπει να αποδίδονται τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Όταν ο δήμαρχος θα κάνει δικά του έργα τα οποία θα είναι χρήσιμα και θα διευκολύνουν τους δημότες, αναβαθμίζοντας την πόλη μας, να είναι σίγουρος ότι θα πάρει από όλους μας τα εύσημα. Δεν αξίζουν οι Θεσσαλονικείς τέτοιες παλαιοκομματικές μεθόδους» σημειώνει ο κ. Χαλιαμπάλιας.