Skip to main content

Χαλιαμπάλιας: Γούρνα με στάσιμα νερά και πλαστικά καφάσια ο Κήπος του Νερού

«Σε γούρνα με στάσιμα νερά και πλαστικά καφάσια έχει μετατραπεί ο Κήπος του Νερού μετά την πλημμελή συντήρηση», ανέφερε ο πολιτευτής.

Αιχμές κατά του δημάρχου, Κωνταντίνου Ζέρβα, για την κατάσταση που επικρατεί στον Κήπο του Νερού, την οποία χαρακτρίζει «άσχημη» άφησε ο πολιτευτής Θεσσαλονίκης, Σάββας Χαλιαμπάλιας, επισημαίνοντας ότι μετά την «πλημμελή συντήρηση της λιμνούλας, που βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο της νέας παραλίας, αυτή έχει μετατραπεί σε μια γούρνα με στάσιμα νερά και πλαστικά καφάσια».

«Η συντήρηση και η ανάδειξη της νέας παραλίας ήταν από τους πιο προβεβλημένους προεκλογικούς στόχους της παράταξης  Ζέρβα. Μετά την εκλογή του, στη θέση του δημάρχου, αντί να αναβαθμιστεί, το ξεχωριστό τοπόσημο για την πόλη της  Θεσσαλονίκης έχει αφεθεί στην τύχη του», σημείωσε ο κ. Χαλιαμπάλιας προσθέτοντας πως «η συντήρηση του είναι πλημμελής και όποιες εργασίες έγιναν είναι πρόχειρες». «Όσον αφορά την παρέμβαση του δήμου στην πρώην εντυπωσιακή λιμνούλα με τα νούφαρα, που γειτνιάζει με το αναψυκτήριο της Νέας Παραλίας, αυτή είναι απαράδεκτη» αναφέρει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης.

Έπειτα σημειώνει πως «όταν παραδόθηκε το έργο, στη μικρή τεχνητή λίμνη της νέας παραλίας κολυμπούσαν ψάρια και χελώνες. Αυτή η εικόνα δεν υπάρχει πια. Γιατί προέκυψαν προβλήματα λόγω πλημμελούς συντήρησης της εγκατάστασης. Και η παρέμβαση που έγινε από το δήμο  δεν ήταν σύμφωνη με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος χάραξε το δικό του δρόμο. Μεταμόρφωσε μία απίθανη λιμνούλα με νούφαρα, ψάρια και χελώνες σε μία γούρνα με πρασινοκίτρινα στάσιμα νερά που περιέχουν πλαστικά καφάσια για φρούτα»  συμπληρώνει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Αλλά η διοίκηση του Κ. Ζέρβα μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες αστοχίες και επάξια μπορεί να κατέχει τον τίτλο του «μαστροχαλαστή». Διαθέτει την εντυπωσιακή ικανότητα να διατηρεί όσα είναι στραβά  και να χαλάει όλα τα καλά. Αναφέρομαι στους ποδηλατοδρόμους που επιτείνουν το μποτιλιάρισμα στους δρόμους. Στην πλατεία Ελευθερίας που, ύστερα από τρία χρόνια απραξίας, επανήλθε την προηγούμενη κατάσταση και ξαναέγινε πάρκινγκ. Στα ακατάλληλα αστικά λεωφορεία της Λειψίας. Στην ακύρωση της ανάπλασης στην πλατεία Αγίας Σοφίας κ.α.».