Skip to main content

Χαλιαμπάλιας: Υποδομές τουρισμού για την αναβάθμιση της δυτικής Θεσσαλονίκης

Ο πολιτευτής προτείνει τη δημιουργία σχετικών υποδομών για όσους επισκέπτονται την πατρίδα μας με (αυτοκινούμενα ή ρυμουλκούμενα) τροχόσπιτα

Την αξιοποίηση δημοτικών και άλλων οικοπέδων για την αναβάθμιση τη δυτικής Θεσσαλονίκης ζητάει ο Σάββας Χαλιαμπάλιας. Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών προτείνει τη δημιουργία σχετικών υποδομών για όσους επισκέπτονται την πατρίδα μας με (αυτοκινούμενα ή ρυμουλκούμενα) τροχόσπιτα καθώς η εκμετάλλευση του οδικού τουρισμού «θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας».

«Το 2ο διαμέρισμα είναι μια από τις πιο υποβαθμισμένες και παραμελημένες  περιοχές της Θεσσαλονίκης, αν και έχει καταπληκτική θέση καθώς βρίσκεται στις παρυφές της δυτικής πλευράς της πολύς και πολύ κοντά στο κέντρο της. Εντούτοις  η εικόνα που παρουσιάζει είναι απογοητευτική. Η έλλειψη φωτισμού, παράλληλα με τη μειωμένη αστυνόμευση, προσελκύει πολλά παραβατικά στοιχεία και έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη υποβάθμισή της» αναφέρει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Σε αυτήν την περιοχή υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις που προσφέρονται για τη δημιουργία υποδομών οι οποίες θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της. Εδώ θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας οργανωμένος και ασφαλής χώρος φιλοξενίας για τροχόσπιτα που θα βρίσκεται σχετικά κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Ανάλογες εγκαταστάσεις λειτουργούν χειμώνα καλοκαίρι, στα Μετέωρα, στην Καλαμπάκα» επισημαίνει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης.

«Κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται τη Βόρεια Ελλάδα. Και από αυτούς ένας σημαντικός αριθμός μετακινείται οδικώς, με αυτοκινούμενα ή ρυμουλκούμενα τροχόσπιτα. Είναι άνθρωποι που τους αρέσουν οι περιηγήσεις, διαθέτοντας περισσότερο χρόνο για τις διακοπές ενώ σε γενικές γραμμές το  οικονομικό τους προφίλ υπερβαίνει το μέσο όρο. Κάθε χρόνο χιλιάδες τέτοια τροχόσπιτα με τουρίστες κατακλύζουν τα βουνά και τις ακτές της πατρίδας μας αλλά έρχονται και φεύγουν χωρίς να παραμένουν στην πόλη μας. Γιατί απλά δεν είναι εύκολο να κυκλοφορήσουν και να σταθμεύσουν σε αυτήν. Αν μπορούσαμε να τους διευκολύνουμε έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουν το όχημα τους, τότε θα τους προσφέραμε μία πολύ σημαντική παροχή» σημειώνει ο γνωστός επιχειρηματίας.

«Με τη συνεργασία ιδιωτών με το δήμο Θεσσαλονίκης που διαθέτει αναξιοποίητες εκτάσεις σ' αυτή την περιοχή θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ανάλογες εγκαταστάσεις, με 12μηνη λειτουργία. Πρόκειται για περιφραγμένους, ασφαλείς χώρους, με σχετικές παροχές ύδρευσης και ηλεκτρικού ρεύματος, που είναι απαραίτητο να συνδέονται, μέσω λεωφορειακών γραμμών, με το κέντρο της πόλης. Τα κάμπινγκ για τροχόσπιτα δεν θα δρουν ανταγωνιστικά προς τα ξενοδοχεία της πόλης καθώς θα προσφέρουν μια διαφορετική επιλογή για τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης. Τα αποτελέσματα θα είναι μόνο θετικά γιατί αναμένεται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να εισρεύσει φρέσκο χρήμα στην αγορά της πόλης» τονίζει ο κ. Χαλιαμπάλιας.