Skip to main content

Χαλιαμπάλιας: Με ελλείψεις το νέο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης

Η δημοτική αρχή δεν συμπεριέλαβε έργα τα οποία είναι σημαντικά για τη λειτουργία της πόλης και θα έπρεπε να έχουν ήδη υλοποιηθεί, επισημαίνει

Τις ελλείψεις στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2021 επισημαίνει ο Σάββας Χαλιαμπάλιας. Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών τονίζει ότι η δημοτική αρχή δεν συμπεριέλαβε έργα τα οποία είναι σημαντικά για τη λειτουργία της πόλης και θα έπρεπε να έχουν ήδη υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, το κόστος του νέου τεχνικού προγράμματος ανέρχεται σε περίπου 34 εκατ. ευρώ και είναι υψηλότερο σε σχέση με αυτό της τρέχουσας χρονιάς κατά περίπου 10 εκατ. ευρώ.

«Άκουσα με ενδιαφέρον τις εξαγγελίες του δήμου Θεσσαλονίκης για τα έργα που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν, τη νέα χρονιά. Κάποια από αυτά είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση Μπουτάρη, όπως οι στάβλοι της Παπάφη, το συγκρότημα της οδού Κλεάνθους κ.α.. Δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ενώ θα έπρεπε. Ακόμη διαπίστωσα ότι στο πρόγραμμα υπάρχουν πολλές ασάφειες και αοριστίες για γενικές αναπλάσεις, ανακαινίσεις σε πολλές γειτονιές της πόλης, όπως επίσης και μια περίεργη δαπάνη 20 εκατ. ευρώ για αλλαγή λαμπτήρων στο δήμο Θεσσαλονίκης» αναφέρει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Η διοίκηση Ζέρβα όμως δεν αναφέρθηκε στα προγράμματα των «πράσινων σημείων» και των υπόγειων κάδων. Αυτά τα έργα έπρεπε να έχουν ήδη υλοποιηθεί. Από το 2021, το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, αναμένεται να χρηματοδοτήσει την ανακύκλωση η οποία αν δεν αναπτυχθεί θα χαθούν χρήματα. Δεν είπε λέξη για το αποτεφρωτήριο, τα λουτρά Θέρμης τα οποία ρημάζουν και την πλατεία Ελευθερίας που είναι μέσα στις λαμαρίνες... Επίσης δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με το ντεκ της νέας παραλίας και τη συντήρηση της παλιάς παραλίας για την οποία δεν έχει προχωρήσει ο σχετικός διαγωνισμός. Το ίδιο συμβαίνει και με την πλατεία Δικαστηρίων που έχει μετατραπεί σε άντρο παρανομίας. Αυτά αποτελούν βασικά ζητήματα της πόλης αλλά δεν περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα» επισημαίνει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης.