Skip to main content

Χαλιαμπάλιας: Με οργανωμένες κινήσεις η βελτίωση του κυκλοφοριακού στη Θεσσαλονίκη

Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών καλεί όλους του αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συντονισμό και οργανωμένες κινήσεις για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος στη Θεσσαλονίκη προτείνει ο Σάββας Χαλιαμπάλιας.

Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών καλεί όλους του αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου που ταλανίζει τους πολίτες

«Μετά τη λήξη των περιορισμών λόγω κορωνοϊού και τις καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου, στους περισσότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης παρατηρείται έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση και όχι μόνο τις ώρες αιχμής. Τις ημέρες της πρόσφατης κακοκαιρίας σχεδόν όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες ήταν φρακαρισμένες. Ειδικότερα τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Το οχήματα κινούνται με ρυθμούς χελώνας. Φορτοεκφορτώσεις που διενεργούνται χωρίς πρόγραμμα, καταλήψεις λεωφορειογραμμών του ΟΑΣΘ από διπλοπαρκαρισμένα οχήματα και άλλες ακραίες οδηγικές συμπεριφορές προκαλούν κυκλοφοριακό έμφραγμα. Δημιουργείται το απόλυτο κομφούζιο» αναφέρει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης.

«Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά βλέπουμε ότι οι «αναρμόδιοι» - αρμόδιοι επιδεικνύουν πολύ αργά αντανακλαστικά. Ο δήμαρχος λέει ότι το Μετρό θα λύσει το πρόβλημα και πετάει το μπαλάκι σε άλλους ενώ ευθύνεται για τους πρόχειρους ποδηλατοδρόμους που έστησε σε κεντρικούς δρόμους, για τα πασαλάκια που τοποθετεί και μετά ξηλώνει για να αντιμετωπίσει την παράνομη στάθμευση. Η δε δημοτική αστυνομία το μόνο που κάνει είναι να βεβαιώνει παραβάσεις» επισημαίνει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Ο ένας επιρρίπτει στον άλλον τις ευθύνες. Από το δήμο στην Τροχαία και από εκεί στην αποκεντρωμένη περιφέρεια και στο αρμόδιο υπουργείο. Το πρόβλημα δεν καταγράφεται μόνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά αφορά και τους υπόλοιπους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος. Όλοι μαζί, οι αρμόδιοι πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν μια λύση. Μια σημαντική βελτίωση μπορεί να γίνει μόνο με συντονισμό και οργανωμένες κινήσεις» τονίζει ο γνωστός επιχειρηματίας.