Skip to main content

Χαλιαμπάλιας: Να δημιουργήσουμε τοπικές δημοτικές αγορές

Θέλουμε να δημιουργήσουμε στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 15 τοπικές δημοτικές αγορές, δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Σάββας Χαλιαμπάλιας.

Τοπικές δημοτικές αγορές σχεδιάζει να δημιουργήσει, όταν αναλάβει τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Σάββας Χαλιαμπάλιας.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του, στο TV 100 και στην εκπομπή «δημότης online” του Παναγιώτη Κρινή, αυτή θα είναι η μετεξέλιξη των λαϊκών αγορών που λειτουργούν σήμερα.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 15 τοπικές δημοτικές αγορές. Στον υπόγειο χώρο θα λειτουργεί τετραώροφο υπόγειο πάρκινγκ για τις ανάγκες της περιοχής, στο ισόγειο θα λειτουργούν τουλάχιστον 30 επιχειρήσεις, κατά βάση τροφίμων και στον πάνω όροφο μπορούν  να στεγαστούν Αστυνομικό Τμήμα, ΚΕΠ, παιδικοί σταθμοί, υπηρεσίες του δήμου ή να υπάρχουν αίθουσες πολλαπλών χρήσεων» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χαλιαμπάλιας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι «οι τοπικές δημοτικές αγορές θα αποτελέσουν μια μετεξέλιξη των λαϊκών αγορών και θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σε άδεια και ανεκμετάλλευτα δημοτικά οικόπεδα που βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στην πόλη. Πρόθεση μας είναι να καταργηθούν οι λαϊκές αγορές από το δήμο Θεσσαλονίκης γιατί δημιουργούν κυκλοφοριακά προβλήματα και αναστάτωση στην πόλη. Οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν στις τοπικές δημοτικές αγορές  και θα εργάζονται στα καταστήματα που θα στεγαστούν μέσα σε αυτές. Θα προτιμηθούν κατά σειρά προτεραιότητας με δημοτικά, κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια».   

Σύμφωνα με τον κ. Χαλιαμπάλια η λειτουργία, η αποπληρωμή και η συντήρηση της αγοράς θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενη από τις ενοικιάσεις των καταστημάτων και των χώρων στάθμευσης καθώς «με την ενοικίαση των χώρων ο δήμος θα έχει ένα σταθερό μηνιαίο εισόδημα».

Στο τέλος της συνέντευξης ο Σάββας Χαλιαμπάλιας ανέφερε ότι «είμαι ένας άνθρωπος που γεννήθηκα, ζω και εργάζομαι σ’ αυτή την πόλη. Αν με ψηφίσουν οι Θεσσαλονικείς πρέπει να γνωρίζουν ότι θα κάνω τα πάντα για καλυτερέψω τη ζωή μας».