Skip to main content

Χαλιαμπάλιας: Ο θάνατος της τρανς και η υποκρισία του δημάρχου Θεσσαλονίκης

Ένα τραγικό περιστατικό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για επικοινωνιακά παιχνίδια επισημαίνει ο πολιτευτής Σάββας Χαλιαμπάλιας.

Στον θάνατο ενός μέλους της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και στη στάση του δημάρχου Θεσσαλονίκης για τη διαδικασία της ταφής του αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών Σάββας Χαλιαμπάλιας.

«Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ένα τραγικό γεγονός. Ένα διεμφυλικό άτομο πέθανε από φυσικά αίτια σε νοσοκομείο της πόλης μας. Δεν βρέθηκε, όμως, κάποιος συγγενής ή φίλος να αναλάβει την ταφή. Δυστυχώς, τα αναχρονιστικά κοινωνικά στερεότυπα ακόμα και στην ύστατη στιγμή ενός ανθρώπου δεν έσπασαν και είχαμε αυτό το θλιβερό περιστατικό» αναφέρει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης.

«Η κηδεία της τρανς, που είχε μείνει στα αζήτητα, τελικά, αντί να γίνει ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις από τον δήμο λέγεται ότι έγινε με προσωπικά έξοδα του δημάρχου Ζέρβα. Το οξύμωρο στην υπόθεση είναι ότι ο κύριος Ζέρβας φρόντισε να προβάλει την κίνηση αυτή ενημερώνοντας όλα τα ΜΜΕ. Βέβαια, δεν αναφέρθηκε το γεγονός ότι για τέτοιες περιπτώσεις η διαδικασία της ταφής άπορων και μοναχικών ανθρώπων αποτελεί υποχρέωση του εκάστοτε δήμου, που ούτως ή άλλως θα γινόταν. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο...» τονίζει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Η συμφορά ενός ανθρώπου δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για επικοινωνιακούς λόγους. Ο δήμαρχος πάνω στην απελπισία του, από τις συνεχόμενες αποτυχίες της διοίκησής του στον δήμο (ποδηλατόδρομοι της λεωφόρου Καραμανλή, σαπάκια της Λειψίας, χακάρισμα υπολογιστών του δήμου, ποινική δίωξη εις βάρος αντιδημάρχου κ.α), πίστεψε ότι βρήκε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το γεγονός επικοινωνιακά. Πιστεύω ότι το γνωμικό «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» σε αυτήν την περίπτωση βρήκε την εφαρμογή του» σημειώνει ο γνωστός επιχειρηματίας.