Skip to main content

Χαλιαμπάλιας: Ομολογία αποτυχίας για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών εξαπολύει πυρά κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης καταλογίζοντας έλλειψη οργάνωσης και προγραμματισμού.

Αδυναμία διοίκησης καταλογίζει στον δήμο Θεσσαλονίκης ο Σάββας Χαλιαμπάλιας.

Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών, σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση του Κωνσταντίνου Ζέρβα για το διαθέσιμο προσωπικό και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους δημότες, επισημαίνει ότι πρόκειται για «ομολογία αποτυχίας του δημάρχου».

Όπως αναφέρει ο κ. Χαλαμπάλιας, «στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, κατά τη διάρκεια φόρουμ για τη διοικητική μεταρρύθμιση και ανασυγκρότηση, ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι δήμος Θεσσαλονίκης έχει 4.500 υπαλλήλους, με μισθοδοσία 5,9 εκατ. ευρώ κάθε μήνα και σε κάθε υπηρεσία που επισκέπτεται ακούει ότι δεν υπάρχουν άτομα».

«Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παραδέχτηκε την αδυναμία του να διοικήσει. Ο δήμος διαθέτει χιλιάδες υπαλλήλους και κατά τη θητεία του κ. Ζέρβα προστέθηκαν περισσότεροι ενώ δεν παρέχονται σωστές υπηρεσίες στους δημότες. Το πρόβλημα βέβαια δεν βρίσκεται στην έλλειψη του προσωπικού αλλά στη λάθος διαχείριση. Αυτό συμβαίνει, είτε σε μία μικρή επιχείρηση είτε σε ένα μεγάλο οργανισμό, όταν δεν υπάρχει οργάνωση, προγραμματισμός, έλεγχος και ο κατάλληλος τεχνολογικός εξοπλισμός» αναφέρει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Προεκλογικά έλεγα ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης, με προϋπολογισμό 400 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο, χρειάζεται έναν πεπειραμένο στην διοίκηση. Ο κ. Ζέρβας παρουσιαζόταν ως μάνατζερ που θα έβαζε σε τάξη το δήμο. Έλεγε ότι μπορούσε να αυξήσει την απόδοση των εργαζομένων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών με καινοτομίες και νέες ιδέες. Είχε υποσχεθεί τον περίφημο ψηφιακό μετασχηματισμό και ότι θα μετατρέψει τη Θεσσαλονίκης σε smart city. Οι χάκερς όμως πρόσφατα πήραν όλα τα στοιχεία δύο φορές από τους υπολογιστές του δήμου καθώς τα σχετικά προγράμματά ήταν 20ετιας και δεν διέθεταν καμία ηλεκτρονική προστασία», συμπληρώνει.

«Ο επικεφαλής του δήμου πρέπει να τοποθετήσει τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις για να κατευθύνουν και να ελέγχουν τις υπηρεσίες έτσι ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση. Γιατί η δουλειά του μάνατζερ είναι να αυξάνει την απόδοση του οργανισμού που ηγείται και συγχρόνως να περιορίζει το κόστος. Όλα αυτά δεν έρχονται μόνα τους, αλλά με σκληρή δουλειά, γνώσεις και εμπειρία διοίκησης, τα οποία δυστυχώς ο τωρινός δήμαρχος ούτε είχε πιο πριν ούτε και μπορεί να αποκτήσει ως επιφοίτηση σήμερα» σημειώνει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης.