Skip to main content

Χαλιαμπάλιας: Θεσμική αδιαφορία για την ανακύκλωση στρωμάτων και ελαστικών

Τα παλιά στρώματα που προέρχονται από ιδιώτες αλλά και από επαγγελματικούς χώρους απορρίπτονται οπουδήποτε, αναφέρει ο πολιτευτής

Για ανυπαρξία διαχείρισης της ανακύκλωσης των στρωμάτων αλλά και των ελαστικών βαρέων οχημάτων κάνει λόγο ο πολιτευτής Θεσσαλονίκης Σάββας Χαλιαμπάλιας.

«Πριν περίπου έναν χρόνο, στις όχθες του Αξιού ποταμού άγνωστοι εναπόθεσαν στρώματα από κεντρικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, φέρνοντας στην επιφάνεια το τεράστιο πρόβλημα της ανακύκλωσης. Τα παλιά στρώματα που προέρχονται από ιδιώτες αλλά και από επαγγελματικούς χώρους (ξενοδοχεία, κλινικές, οίκους ευγηρίας, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.α.) απορρίπτονται οπουδήποτε... Πετιούνται στα σκουπίδια και παραχώνονται ανεπεξέργαστα σε χωματερές» αναφέρει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Το ίδιο γίνεται και με τα λάστιχα των μεγάλων οχημάτων (φορτηγών, αγροτικών και  χωματουργικών μηχανημάτων). Με την ανακύκλωση αυτών των υλικών, εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος, θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να εξοικονομήσουμε χρήματα. Το πρόβλημα της διαχείρισης ανάλογων υλικών παραμένει και κανένας δεν δείχνει να ενδιαφέρεται. Οι ιθύνοντες της Περιφέρειας, επιτέλους, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προβούν στις ανάλογες ενέργειες» τονίζει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης.