Skip to main content

Χαλιαμπάλιας; Το εμβόλιο, μοναδικό όπλο απέναντι στον κορωνοϊό

Ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος προτρέπει τους πολίτες να εμβολιαστούν και να θωρακίσουν την υγεία τους, συμβάλλοντας στην άρση των μέτρων.

Ως μοναδικό όπλο της ανθρωπότητας για την αντιμετώπιση της πανδημίας χαρακτηρίζει το εμβόλιο, κατά της ασθένειας covid-19, ο πολιτευτής Σάββας Χαλιαμπάλιας. Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών προτρέπει τους πολίτες να εμβολιαστούν και να θωρακίσουν την υγεία τους, συμβάλλοντας στην άρση των κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών που επέφερε η νέας νόσος.

Με αφορμή τη χθεσινή έναρξη των εμβολιασμών στην χώρα μας και γενικότερα στην Ευρώπη, ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής επισημαίνει ότι: «Όλοι οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθήσουν αυτή την οδό και να χρησιμοποιήσουν το εμβόλιο που, μέχρι στιγμής, αποτελεί το μοναδικό όπλο της ανθρωπότητα έναντι της πανδημίας. Με τον εμβολιασμό όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας θα μειωθούν οι επιπτώσεις της νέας νόσου».

«Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιμωξιολόγους, τα εμβόλια έχουν ελεγχθεί πρώτα στο εργαστήριο και μετά σε κλινικές δοκιμές που αφορούσαν δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας ενώ ήδη έχουν εμβολιαστεί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Ας μη ξεχνάμε ότι έχουν εντυπωσιακά ποσοστά επιτυχίας, τουλάχιστον 95%, συγκριτικά με τα κλασικά εμβόλια, της γρίπης, της πολιομυελίτιδας κ.α. τα οποία έχουν επιτυχία σε ποσοστό 60%- 65%» σημειώνει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

Τέλος, τονίζει ότι: «Μέχρι σήμερα στους εμβολιασμούς που έχουν γίνει, στην Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ,  καταγράφονται σχεδόν μηδενικές παρενέργειες και αυτές είναι ακίνδυνες. Για την έρευνα και τη δημιουργία των εμβολίων δαπανήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά και ακολούθησαν ενδελεχείς επιστημονικοί έλεγχοι. Ο πολίτες όλων των κρατών θα πρέπει να μη διστάσουν να εμβολιαστούν για να μπορέσει επιτέλους ο πλανήτης να βρει το ρυθμό του. Μετά τους εμβολιασμούς, μέχρι το τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού, πιστεύω ότι η κοινωνική και η οικονομική ζωή θα επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα και στη χώρα μας».