Skip to main content

Χαλκιδική-Κορωνοϊός: Κρούσματα ανά περιοχή ζητά ο δήμος Αριστοτέλη

Η είδηση για μετάβαση του συνόλου της Χαλκιδικής εκ νέου στην "κόκκινη" ζώνη μέτρων για τον κορωνοϊό, προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Με αφορμή την εκ νέου υπαγωγή της Χαλκιδικής στις «κόκκινες» περιοχές, όσον αφορά στην πανδημία και στα μέτρα περιορισμού της, ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος ζητά την ανακοίνωση των επιδημιολογικών δεδομένων ανά περιοχή.

«Η είδηση για μετάβαση του συνόλου της Χαλκιδικής εκ νέου στην "κόκκινη" ζώνη μέτρων για τον κορωνοϊό, προκαλεί έντονο προβληματισμό σε κατοίκους και επαγγελματίες περιοχών, των οποίων τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν φαίνεται να συνάδουν με το σκεπτικό της απόφασης», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Βαλιάνος.

Όπως λέει μάλιστα, «οι αρμόδιοι υπουργοί οφείλουν άμεσα να ανακοινώσουν τα αναλυτικά επιδημιολογικά δεδομένα ανά περιοχή, όπως πολύ σωστά έχουν πράξει κατά περιόδους σε άλλους νομούς, όπως πρόσφατα στην Κοζάνη, ώστε να ξέρουμε και οι κατά τόπους δήμαρχοι πως να κατευθύνουμε ενδεχόμενες δικές μας στοχευμένες ενέργειες, όπως για παράδειγμα απολυμάνσεις κλπ.

Όπου η ενημέρωση είναι ελλιπής, το “κενό” αναλαμβάνουν να καλύψουν οι φημολογίες, που συνήθως έχουν ως μόνο αποτέλεσμα την πρόκληση αβάσιμου πανικού, αντί της αποτελεσματικής εγρήγορσης.»