Skip to main content

Χαλκιδική: 21 πυρκαγιές σε Κασσάνδρα και Σιθωνία σε μόλις ένα τριήμερο

Μετά την καταιγίδα που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης, οι κεραυνοί προκάλεσαν αρκετές εστίες φωτιάς, θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Των Αρετής Τασούλα και Πάνου Τσίκαλα

Συνολικά 21 πυρκαγιές κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι αρμόδιες τοπικές αρχές του δήμου Κασσάνδρας και Σιθωνίας στη Χαλκιδική το τελευταίο μόλις τριήμερο.

Μετά την καταιγίδα που ξέσπασε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, οι κεραυνοί προκάλεσαν αρκετές εστίες φωτιάς, θέτοντας σε συναγερμό τις υπηρεσίες καθώς και κατοίκους και εθελοντές της περιοχής, που για ακόμη μία φορά απέδειξαν την κρισιμότητα και τη συμβολή του εθελοντισμού.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στη Voria.gr ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, οι αρμόδιες αρχές αντιμετώπισαν 16 πυρκαγιές τις τελευταίες τρεις ημέρες, που εκτείνονταν κυρίως στον ορεινό όγκο του Δραγουντελίου, από το ύψος του Νέου Μαρμαρά μέχρι και τον Άγιο Νικόλαο.

«Παραμένουμε σε διαρκή επαγρύπνηση, ιδίως για να μην ξεσπάσει κάποια πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της νύχτας» τονίζει, εξαίροντας τη συνδρομή των εθελοντών της ΟΠΕΑΝ Αγίου Νικολάου και ΟΕΔ Τορώνης, αλλά και των κατοίκων που είναι γνώστες του ανάγλυφου της περιοχής στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών. Σημειώνεται πως στη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν σκαπτικά μηχανήματα και υδροφόρες του δήμου, καθώς και υδροφόρες ιδιωτών. «Έγινε μία συνολική προσπάθεια» επισημαίνει ο κ. Ντέμπλας.

Στον δήμο Κασσάνδρας, το ίδιο διάστημα, εκδηλώθηκαν πέντε πυρκαγιές, εκ των οποίων δύο στη Φούρκα, μία στη Φώκαια και δύο στην περιοχή της Κασσάνδρας. Μιλώντας στη Voria.gr, η δήμαρχος, Αναστασία Χαλκιά, εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους όσοι συνέβαλαν στην κατάσβεση των εστιών. «Ευχαριστώ την Πυροσβεστική που ήταν υποδειγματική, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τα μηχανήματα, την αστυνομία, αλλά και την Εθελοντική Ομάδα Κασσάνδρας, τους αγρότες της περιοχής και τον Κυνηγητικό Σύλλογο Κασσάνδρας». Όπως τονίζει δε, στη μεγάλη φωτιά της Φούρκας οι δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά μέσα σε δύο ώρες και χωρίς εναέρια μέσα. «Όταν υπηρεσίες λειτουργούν σε απόλυτη αρμονεία με τους εθελοντές, γίνονται θαύματα» υπογραμμίζει η κ. Χαλκιά.