Skip to main content

Χαλκιδική: Άμεση διαχείριση των κρουσμάτων κορωνοϊού ζητούν οι ξενοδόχοι

Τι ζητούν οι ξενοδόχοι μετά την καταγγελία γυναίκας σήμερα ότι συνάδελφός τους... παράτησε αυτήν και φίλο της -επιβεβαιωμένο κρούσμα- σε Κέντρο Υγείας

Να ενεργούν ταχύτερα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας και του υπουργείου Υγείας σε περιπτώσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού τουριστών που πραγματοποιούν τις διακοπές τους ζητά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγότης Τάσιος.

Μετά την καταγγελία γυναίκας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ότι ξενοδόχος στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής λειτούργησε αυτοβούλως και μετέφερε τους ενοίκους τους στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας με αγροτικό όχημα, ο κ. Τάσιος εξήγησε στη Voria.gr ότι «το πρόβλημα είναι πως οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως είπε και η καταγγέλουσα, δεν λειτουργούν αποτελεσματικά και άμεσα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΞ, ανάλογα περιστατικά έχουν σημειωθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς τις Κυριακές διαπιστώνεται αδυναμία να υπάρξει άμεση διαχείριση περιπτώσεων όπου διαμένοντες σε ξενοδοχεία, καταλύματα ή ακόμα και στη βραχυχρόνια μίσθωση δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές.

«Έχουμε στείλει επιστολές τόσο στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και στην Πολιτική Προστασία, ώστε να υπάρξει ένας αριθμός τηλεφώνου, που θα απαντάει όλες τις ώρες του 24ώρου και εκεί θα καλούν όσοι τουρίστες ή και επαγγελματίες καλούνται να διαχειριστούν ένα κρούσμα κορωνοϊού», τονίζει ο Γρηγόρης Τάσιος.