Skip to main content

Χαλκιδική: Άναψε το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα (video)

H φωταγώγηση του ελάτου, το οποίο κοσμεί την πλατεία του Ταξιάρχη, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των κατοίκων του χωριού αλλά και των επισκεπτών.

Την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων «άνοιξε» το χωριό Ταξιάρχης, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, το οποίο σήμερα στόλισε και άναψε το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας.

Η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της γιορτής ανήκει στην Κοινότητα Ταξιάρχη και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου με στόχο την προβολή του βασικού τοπικού προϊόντος της περιοχής, το οποίο στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία του χωριού.

Ο Ταξιάρχης δραστηριοποιείται με την καλλιέργεια και την πώληση ελάτων, ενώ διαθέτει στην ελληνική αγορά το 70% των χριστουγεννιάτικων δένδρων.

Η Γιορτή Ελάτου και η φωταγώγηση του πανύψηλου ελάτου, το οποίο κοσμεί την πλατεία του Ταξιάρχη, πραγματοποιήθηκε στις 19:30 με τη συμμετοχή των κατοίκων του χωριού αλλά και των επισκεπτών, στους οποίους προσφέρθηκαν ως κέρασμα τοπικά γλυκίσματα και κρασί.

Σχετικό βίντεο από το άναμα του δέντρου δημοσίευμα ο βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, στο Facebook.