Skip to main content

Χαλκιδική: Αντιδράσεις για το ξήλωμα αμμοκρατών στην παραλία της Νικήτης

Σήμερα επιχειρείται η καταστροφή της Νικήτης και με την πρώτη θαλασσοταραχή, η θάλασσα θα φτάσει στο μέσο της, αναφέρει o δήμαρχος Σιθωνίας

Περίπου 200 πολίτες έχουν στηθεί μπροστά από τις μπουλντόζες της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης προκειμένου για να σταματήσει το ξήλωμα από τους αμμοκράτες ενώ στο σημείο βρέθηκαν και δυνάμεις των ΜΑΤ για να εμποδίσουν τους πολίτες να επέμβουν στις εργασίες. 

Ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας, μιλώντας στο Mega δήλωσε πως με απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης επιχειρείται η καταστροφή κατασκευών που έχουν γίνει με σκοπό να προστατεύεται το παραλιακό μέτωπο από τη διάβρωση. «Σήμερα επιχειρείται η καταστροφή της Νικήτης», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Με την πρώτη θαλασσοταραχή, η θάλασσα θα φτάσει στο μέσο της Νικήτης», συμπλήρωσε.

Όπωςς τόνισε ο ίδιος, πριν από 30 χρόνια οι κάτοικοι τοποθέτησαν τις κατασκευές από πέτρες για να σταματούν τα κύματα και να μην διαβρωθεί ο δρόμος. Όπως είπε, έχουν κατατεθεί όλες οι σχετικές μελέτες που απαιτούνται για να τακτοποιηθούν όλες αυτές οι κατασκευές.

«Εμείς ζητάμε την αναστολή της απόφασης», τονίζει ο δήμαρχος ενώ καταγγέλει πως «βάζουν ταφόπλακα στην παραλία μας».