Skip to main content

Χαλκιδική: Αποκαταστάθηκαν οι πυλώνες - Άνοιξε ο δρόμος στην Ποτίδαια

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και στο Δίκτυο Μέσης και Χαμηλής Τάσης του ΔΕΔΔΗΕ.

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στη Γραμμή Μεταφοράς Υψηλής Τάσης 150 kV Μουδανιών-Κασσανδρείας στις 11.28 το πρωί της Παρασκευής, ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ.

Η ηλεκτροδότηση στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης στην περιοχή Κασσανδρείας έχει ομαλοποιηθεί και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και στο Δίκτυο Μέσης και Χαμηλής Τάσης του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο δρόμος Ποτίδαιας - Νέας Φώκιας, όπου γίνονταν οι εργασίες αποκατάστασης, έχει δοθεί πλέον στην κυκλοφορία.

Όπως ανακοίνωσε ο Διαχειριστής, «Χάρη στην ταχύτατη κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του ΑΔΜΗΕ –στη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο- αλλά και των συνεργατών του,  στην τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλαν οι τεχνικοί του Διαχειριστή τα δυο τελευταία 24ωρα, η βλάβη αποκαταστάθηκε νωρίτερα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου. Καθοριστική συμβολή σε αυτό είχαν επίσης οι υπεργολάβοι του ΑΔΜΗΕ –που συνέβαλαν με τις δικές τους δυνάμεις στην επιχείρηση της αποκατάστασης-, αλλά και ο συντονισμός που υπήρξε από την πρώτη στιγμή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και δη το Υπουργείο Ενέργειας, το Υπουργείο Μεταφορών, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τις τοπικές αρχές».

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, από την πρώτη στιγμή που έλαβαν γνώση του συμβάντος (πτώση δυο ιστών υψηλής τάσης)  τη νύχτα της Τετάρτης, τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ έσπευσαν στο σημείο και ασφάλισαν τη Γραμμή Μεταφοράς προκειμένου να μην υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος. Παράλληλα με τις εργασίες αποκατάστασης της βλάβης –που συνεχίστηκαν με εντατικούς ρυθμούς –που συνεχίστηκαν καθ’όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και νύχτας-, ο Διαχειριστής εξασφάλισε τα διαθέσιμα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (γεννήτριες)  για την ηλεκτροδότηση κρίσιμων υποδομών (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, πυροσβεστική, αστυνομικά τμήματα κλπ.), ενώ σε συννενόηση με τον ΔΕΔΔΗΕ κάλυψε ορισμένα φορτία μέσω των κυκλωμάτων Μέσης Τάσης από την περιοχή των Μουδανιών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Μάνος Μανουσάκης και η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ ευχαριστούν  το προσωπικό της εταιρίας  και τους συνεργάτες που ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων και έκαναν τα πάντα για την αποκατάσταση της βλάβης –που δεν είχε προηγούμενο στα χρονικά του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας- το ταχύτερο δυνατό.  Ευχαριστούν επίσης τους κατοίκους  της περιοχής της Κασσανδρείας για την υπομονή που επέδειξαν και εκφράζουν τα θερμότερα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των επτά θυμάτων της φονικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική.