Skip to main content

Νικήτη: Αρνητικά τα τεστ μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε εστιατόριο

Εργαζόμενοι και διεύθυνση της επιχείρησης υπεβλήθησαν σε τεστ κορωνοϊού, τα οποία βγήκαν αρνητικά - Το χρονικό εντοπισμού του κρούσματος.

Σε τεστ κορωνοϊού υπεβλήθησαν οι εργαζόμενοι και η διεύθυνση του εστιατορίου στη Νικήτη στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, όπου εντοπίστηκε θετικός στον νέο ιό ένας εκ των υπαλλήλων.

Διαβάστε σχετικά: Χαλκιδική: Κρούσμα κορωνοϊού στη Νικήτη - Πυρά δημάρχου κατά ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr από το περιβάλλον της επιχείρησης, τα τεστ διενεργήθηκαν πριν από πέντε περίπου ημέρες σε ιδιωτικό εργαστήριο και τα αποτελέσματα βγήκαν εχθές, Τετάρτη, και ήταν όλα αρνητικά.

Την ίδια ώρα, ο εργαζόμενος που φέρει τον νέο ιό βρίσκεται σε κατ'οίκον περιορισμό και είναι καλά στην υγεία του, περιμένοντας να περάσει η καραντίνα και να επιστρέψει στη δουλειά του.

Το χρονικό εντοπισμού του κρούσματος

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου ο εν λόγω εργαζόμενος ανέβασε πυρετό, σύνηθες σύμπτωμα της νέας νόσου, κι έτσι υπεβλήθη σε τεστ κορωνοϊού, τα αποτελέσματα του οποίου βγήκαν την Παρασκευή 7 Αυγούστου και έδειξαν πως είναι θετικός. Άμεσα ειδοποίησε τον ΕΟΔΥ αλλά και την επιχείρηση, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Το ευτυχές για την επιχείρηση ήταν πως ο εργαζόμενος είχε ήδη ρεπό και έλειπε το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε της εμφάνισης των συμπτωμάτων. Το γεγονός μάλιστα πως πέρασαν αρκετές ημέρες χωρίς κάποιος από το περιβάλλον του εστιατορίου να εμφανίσει συμπτώματα αποτέλεσε και την καθησυχαστική γραμμή του ΕΟΔΥ σε επικοινωνία που είχε με τον οργανισμό η διεύθυνση της επιχείρησης.

Πάντως, όπως τονίζουν από το περιβάλλον του εστιατορίου, η επιχείρηση μετρά καθημερινά, πριν ακόμη την εμφάνιση του κρούσματος, τις θερμοκρασίες των εργαζομένων και τηρεί όλα τα προβλεπόμενα από τις αρχές πρωτόκολλα.