Skip to main content

Χαλκιδική: Χωρίς γιατρούς το ιατρείο Ιερισσού-Παρέμβαση στη Βουλή

Αν και η περιοχή αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς υστερεί σε δομές και προσωπικό ιατρικής περίθαλψης.

Δεκάδες χιλιόμετρα διανύουν καθημερινά κάτοικοι και επισκέπτες στην Ανατολική Χαλκιδική προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε δημόσια δομή του συστήματος υγείας λόγω της υποστελέχωσης του περιφερειακού ιατρείου της Ιερισσού σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική Κυριακή Μάλαμα σε αναφορά προς τον υπουργό Υγείας οι κάτοικοι κι οι επισκέπτες της Ανατολικής Χαλκιδικής για να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά δεκάδες χιλιόμετρα δύσβατου οδικού δικτύου, παρόλο που είναι η περιοχή αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς σε ολόκληρο το Νομό.

«Οι πολίτες κι οι φορείς της Ανατολικής Χαλκιδικής έχουν επανειλλημένα ζητήσει την ισχυροποίηση του δημοσίου συστήματος υγείας στην περιοχή τους, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος συγκεκριμένος σχεδιασμός από το Υπουργείο Υγείας, μετά από την αδικαιολόγητη ακύρωση των μόνιμων προσλήψεων που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2019», επισημαίνει η βουλευτής.