Skip to main content

Χαλκιδική: Χωρίς ρεύμα για πέντε ώρες Ιερισσός, Νέα Ρόδα και Ουρανούπολη

Χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες οι τρεις περιοχές - Μεγάλη ανησυχία στους επαγγελματίες της περιοχής που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και όχι μόνο

Με ταλαιπωρία ξεκίνησε η Κυριακή για τους επιχειρηματίες αλλά και τους πολίτες σε περιοχές της ανατολικής Χαλκιδικής, καθώς έμειναν απροειδοποίητα χωρίς ρεύμα από τις 8:30 το πρωί και για τουλάχιστον 4 ώρες εν μέσω καύσωνα.

Ειδικότερα, η διακοπή ρεύματος σημειώθηκε σε Ιερισσό, Νέα Ρόδα και Ουρανούπολη, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν καταστροφή καλωδίων που παρέχουν ρεύμα στους τρεις οικισμούς.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους επαγγελματίες της περιοχής που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και όχι μόνο καθώς η πολύωρη βλάβη συνεπάγεται τη μη λειτουργία κλιματιστικών, ψυγείων κ.ά. απαραίτητων συσκευών εν μέσω τουριστικής περιόδου και φυσικά πολύ υψηλών θερμοκρασιών. 

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 13:00 τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αποκατέστησαν προσωρινά τη βλάβη, ωστόσο η ηλεκτροδότηση διακόπηκε και πάλι. Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους τρεις οικισμούς θα αποκαταστηθεί έως τις 14:30.