Skip to main content

Χαλκιδική: Δέσμευση για την ολοκλήρωση της συνδετήριας οδού της Αρναίας από τον Καραμανλή

Ο υπουργός Υποδομών κατά την επίσκεψή του δεσμεύτηκε στην υλοποίηση του στόχου ολοκλήρωσης του έργου της συνδετήριας οδού της Αρναίας

Χαλκιδική και τον δήμο Αριστοτέλη επισκέφθηκε κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Καραμανλή, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Δασών Κωνσταντίνου Αραβώση και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Βαγιωνά, Γιάννη Πασχαλίδη και Ευάγγελου Λιάκου.

Ο υπουργός Υποδομών κατά την επίσκεψή του δεσμεύτηκε στην υλοποίηση του στόχου ολοκλήρωσης του έργου της συνδετήριας οδού της Αρναίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, το κλιμάκιο υποδέχτηκε στην Ιερισσό, ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, και ακολούθησε σύσκεψη και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα υποδομών του δήμου, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης και στελεχών του δήμου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Βαλιάνος έκανε μία εκτενή αναφορά στα δεδομένα του δήμου Αριστοτέλη καθώς και σε όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η σημερινή δημοτική αρχή προκειμένου να διεκδικηθούν, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, από το σύνολο των χρηματοδοτικών προσκλήσεων που έχουν εκδοθεί από όλα τα υπουργεία μέχρι σήμερα έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών θα στηρίξει τις διεκδικήσεις του Δήμου.

Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για ιδιαίτερο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ελληνική περιφέρεια, ενώ ειδικά για τη Χαλκιδική -με αφορμή και τις αναφορές του δημάρχου στην τουριστική ανάπτυξη που συμβαδίζει, σύμφωνα με τον ίδιο, με τη μεταλλευτική δραστηριότητα, αναφέρθηκε στην ώθηση που δόθηκε σε έργα, όπως το «ορφανό χιλιόμετρο», ο άξονας «Θέρμης-Γαλάτιστας» και το φράγμα Χαβρία.

Ο υπουργός άκουσε στη συνέχεια τα αιτήματα για την αναγκαιότητα αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και των στόχων για σύνδεση της περιοχής με την Εγνατία Οδό και την αναβάθμιση του χρονίζοντος έργου αναβάθμισης του Λιμένος της Ουρανούπολης. «Η αύξηση στις τιμές των υλικών που προκαλεί διαλύσεις συμβάσεων, η θέση που πρέπει να έχει ο δήμος Αριστοτέλη στο φορέα διαχείρισης του φράγματος του Χαβρία, η εξέλιξη των έργων από χρηματοδότηση του υπουργείου Υποδομών, το ζήτημα της ανάσχεσης των ιχθυοκαλλιέργειών στην περιοχή της Ολυμπιάδας, τα θέματα των δασικών χαρτών αλλά και το καυτό ζήτημα των ακριβών καυσόξυλων για τις ατομικές ανάγκες των δημοτών ήταν επίσης αντικείμενα που απασχόλησαν τη συζήτηση», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Αριστοτέλη.

Έπειτα ακολούθησε ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση έργων «Άγιον Όρος» του Ευθύμιου Βαρλάμη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιερισσού και την επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο, ακολούθησε επίσκεψη του κλιμακίου στην Αρναία. Στο ιστορικό δημαρχείο της κοινότητας, παρουσία του δημάρχου, πρώην Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Τοπικών Συμβούλων, ο κ. Καραμανλής υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών, αφού έγινε μια αναδρομή στις επισκέψεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, θείου του σημερινού υπουργού, στην Αρναία από όπου καταγόταν η γιαγιά του, αλλά και στις δύο «καταθέσεις ψυχής» του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο βιβλίο επισκεπτών.

Στα αναμνηστικά που δώρισε ο δήμαρχος στον υπουργό και στα μέλη του κλιμακίου, περιλαμβάνονταν κρασί παλαιωμένο σε υποθαλάσσια βαρέλια από οινοποιείο της Ιερισσού, Μουντοβίνα και μέλι από την Αρναία, αφιερώματα στη λαογραφία, στην υφαντική τέχνη και στην παραδοσιακή μουσική της περιοχής, αλλά και ιστορικά κειμήλια (φωτογραφιών και εγγράφων) από τις επισκέψεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Αρναία και την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη.