Skip to main content

Χαλκιδική: Διασώθηκε 76χρονος τουρίστας από πνιγμό στον Γλαρόκαβο

Ναυαγοσώστες έβγαλαν έξω στην ακτή το θύμα και ξεκίνησε η ΚΑΡΠΑ από αναισθησιολόγο που βρέθηκε στην περιοχή - Στο σημείο έφτασαν και δύο μέλη της ΕΟΔ.

Ένας 76χρονος τουρίστας διασώθηκε, σήμερα, ο οποίος βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα, στην περιοχή Γλαρόκαβος του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Ε.Ο.Δ Χαλκιδικής Βάση Ετοιμότητας Κασσάνδρας, άμεσα ναυαγοσώστες τον έβγαλαν έξω στην ακτή όπου αναγνώρισαν πως το θύμα δεν ανέπνεε. 

Ξεκίνησε η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) αναισθησιολόγο που βρέθηκε τυχαία στην περιοχή. Επίσης, την ίδια στιγμή κλήθηκε και το ΕΚΑΒ, αλλά και εκπαιδευμένοι πολίτες - επαγγελματίες υγείας της περιοχής, για να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος εις όφελος του θύματος.

Στο σημείο έφτασε ιατρός της περιοχής και 2 μέλη της ΕΟΔ Χαλκιδικής.

Όπως αναφέρει η ΕΟΔ, τοποθετήθηκε ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (AED) του γιατρού, ο οποίος όμως τελικώς δεν χρειάστηκε γιατί το θύμα Αναπνευστικής Ανακοπής με το οξυγόνο που του χορηγήθηκε και τις δεξιότητες Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, απέκτησε σε λίγα λεπτά δική του αναπνοή έως ότου τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ.