Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ 4ΧΡΟΝΗ(VID)

Στο σκάφος επέβαινε μια οικογένεια με πέντε άτομα - Τραυματίστηκαν η μητέρα και ένα από τα παιδιά - Παρανάλωμα του πυρός έγινε το ταχύπλοο.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα στην παραλία Άγιος Ιωάννης, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, όταν σημειώθηκε έκρηξη στη μηχανή σκάφους τύπου Κρισ Κραφτ σημαίας Σερβίας, στο οποίο επέβαινε μία οικογένεια Σέρβων με πέντε άτομα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από την έκρηξη δημιουργήθηκε ωστικό κύμα, το οποίο έριξε το ένα παιδί στη θάλασσα. Ο χειριστής του ταχύπλοου και πατέρας της οικογένειας οδήγησε το φλεγόμενο σκάφος στη στεριά.

Σημειώνεται ότι το σκηνικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια εκατοντάδων λουόμενων, λίγα μέτρα μόλις από την παραλία.

Το σκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς. Στο σημείο έσπευσε και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Θεσσαλονίκης, ωστόσο η φωτιά είχε σβήσει προ αφίξεως από κλιμάκιο του Ν. Μαρμαρά.

Και οι πέντε, οι δύο γονείς και τα τρία παιδιά, μεταφέρθηκαν αρχικά στο κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου. Ελαφριά εγκαύματα και κακώσεις φέρουν η μητέρα και το ένα παιδί, ένα τετράχρονο κοριτσάκι, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ στη συνέχεια, για προληπτικούς λόγους, θα μεταφερόταν και τα άλλα δύο παιδιά.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ