Skip to main content

Χαλκιδική: Ελέγχονται οι τελευταίες εστίες της φωτιάς στο Νέο Μαρμαρά

Κάηκαν συνολικά περί τα 600 στρέμματα πευκοδάσους, ελαιώνα και χορτολιβαδικής έκτασης. Μεγάλη η δύναμη της Πυροσβεστικής στο σημείο.

Άμεσα και αποτελεσματικά αντιμετωπίσθηκε από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις η πυρκαγιά που ξέσπασε εχθές το μεσημέρι σε περιοχή του Νέου Μαρμαρά αφού αυτή την ώρα βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο και από τους άνδρες της Πυροσβεστικής ελέγχονται και οι τελευταίες εστίες.

Σύμφωνα με τον πύραρχο Εμμανουήλ Τσολάκη, η πυρκαγιά κατέκαψε περί τα 200 στρέμματα πεύκα, άλλα τόσα στρέμματα ελαιώνες και περί τα 200 στρέματα χορτολιβαδικής έκτασης και καλαμιώνα προς την παραλιακή ζώνη.

Επίσης, καταστράφηκαν ορισμένα μικρά εργατικά καταλύματα του συγκροτήματος "Πόρτο Καρράς", ενώ κατέρρευσε το μισό συγκρότημα του ιππικού ομίλου. Επίσης, κάηκε και ένα εγκαταλελειμένο κέντρο διασκέδασης.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από περιοχή του βουνού Ντραγουντέλης ( ή Ίταμος), που βρίσκεται πίσω από το Νέο Μαρμαρά και εξαπλώθηκε με νότια κατεύθυνση. Εν τούτοις, η άμεση επέμβαση επίγειων και εναέριων μέσων έκανε δυνατό το γρήγορο έλεγχό της.

Στη περιοχή επιχείρησαν 130 πυροσβέστες με συνολικά 40 πυροσβεστικά οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη καναντέρ, ένα super puma και ένα σικόρσκι.

Φωτογραφία: halkidikinews.gr