Skip to main content

Χαλκιδική: Eναέρια drone και σκύλος διασώστης μπαίνουν στις έρευνες εντοπισμού του Μάρτιν

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, εναέρια drone και σκύλος διασώστης μπαίνουν σήμερα στη μάχη εντοπισμού του 31χρονου Μάρτιν στη Χαλκιδική.

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες Αρχών και Εθελοντών για τον εντοπισμό του 31χρονου Μάρτιν στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, δύο εναέρια drone του ΟΦΚΑΘ και σκύλος διασώστης με εκπαιδεύτρια τη Μαρία Αρμανίδου μπαίνουν σήμερα στη μάχη εντοπισμού του 31χρονου Μάρτιν που ήρθε στην Ελλάδα για διακοπές από τη Βόρεια Μακεδονία. Παράλληλα θα συνεχίσουν να ενεργούν τα πεζοπόρα τμήματα των διασωστών.

Διαβάστε ακόμη: Αυτός είναι ο 31χρονος Μάρτιν Γιοβανόφσκι που αγνοείται στο Ποσείδι της Χαλκιδικής (φωτο)

Τα drone θα ψάξει μία περιοχή προς την Αγία Παρασκευή καθώς είναι δύσβατη και δεν μπορεί να προσεγγιστεί από το υποβρύχιο drone.

Η Λιμενική Αρχή συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου με ένα σκάφος, παρόλο που παρέλευσε το τρίτο 24ωρο που το νομοθετικό πλαίσιο ορίζει. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, διαβεβαίωσε τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία, Μπουγιάρ Οσμάνι, ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν, έπειτα από επικοινωνία που είχαν.

Την ίδια ώρα, ο αδερφός του Μάρτιν μεταφέρει με μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την τρομερή αγωνία που βιώνουν ο ίδιος και η υπόλοιπη οικογένεια του 31χρονου.

Μεταξύ άλλων, ευχαριστεί το προξενείο της χώρας του στη Θεσσαλονίκη για τον συντονισμό των ερευνών και τους διασώστες του ΟΦΚΑΘ για τη συνεχή συνδρομή στις αναζητήσεις στην ανοιχτή θάλασσα για τον εντοπισμό του 31χρονου αδερφού του.

«Η μητέρα μου και η οικογένεια και οι φίλοι μας εξακολουθούν να πιστεύουν και ελπίζουν ότι ο Μάρτιν είναι ζωντανός», λέει ο αδερφός του 31χρονου, ζητώντας τη συνέχιση των ερευνών, κάτι που ούτως ή άλλως έχει διευθετηθεί.