Skip to main content

Χαλκιδική: 'Ενταση στην παραλία Νικήτης κατά την άφιξη του εκσκαφέα (φωτο+vid)

Οι κάτοικοι φωνάζουν χαρακτηριστικά πως «εδώ θα πέσουμε όλοι σήμερα» ενώ στο σημείο παρευρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Ένταση επικράτησε στην παραλία της Νικήτης όταν στην περιοχή έφτασε το σκαπτικό μηχάνημα για να αρχίσει το ξήλωμα των αμμοκρατών.


Σύμφωνα με το halkidikinews.gr, oι κάτοικοι που βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο σημείο τοποθέτησαν οδοφράγματα (σε κάποια μάλιστα έχουν βάλει και φωτιά) και έκλεισαν τον δρόμο με την παρουσία τους κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.


Οι κάτοικοι προειδοποιούν πως «εδώ θα πέσουμε όλοι σήμερα» ενώ στο σημείο παρευρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στο σημείο βρέθηκε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, τονίζοντας, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, πως είναι «απαράδεκτη η επιμονή της κατεδάφισης του παραλιακού μετώπου της Νικήτης. Θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για τον τόπο».

«Επιμένουμε να υπάρξει επαρκής χρόνος για να τακτοποιηθούν οι κατασκευές. Να δοθεί χρόνος στον δήμο να ολοκληρώσει τις μελέτες. Απαράδεκτη επίσης η επιβολή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης με τα ΜΑΤ. Καταγγέλλουμε την θεσμική συμπεριφορά των αρμοδίων», συμπλήρωσε η βουλευτής.

Φωτογραφίες από halkidikinews.gr