Skip to main content

Επένδυση 35 εκατ. για τουριστικό συγκρότημα στο Ξηροποτάμι Χαλκιδικής

Οι επενδυτές αγόρασαν από ιδιώτες 120 στρέμματα, πρώτα στη θάλασσα, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα prestige θέρετρο. Σε λειτουργία το 2019.

Σε μία παρθένα τουριστικά περιοχή της Χαλκιδικής, χωρίς μεγάλες αναπτύξεις και ξενοδοχεία, στο Ξηροποτάμι στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού, πρόκειται στην επόμενη διετία να δημιουργηθεί ένα συγκρότημα prestige, με επένδυση που συνολικά προϋπολογίζεται στα 35 εκατ. ευρώ και της οποίας φορέας υλοποίησης είναι η Α.Ε. "Ιερισσός Ινβέστμεντ".

Το who is who των επενδυτών δεν αποκαλύπτεται, ενώ ο αρχιτέκτων κ. Bασίλης Χριστοδούλου του Αρχιτεκτονικού Γραφείου DELBLU- που έχει εκπονήσει το master plan του έργου, μαζί με την συνεταίρο του και επίσης αρχιτέκτονα κ. Κλαίρη Νίτσα- αναφέρεται σε ξένο fund που επενδύει στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr η "Ιερισσός Ινβέστμεντ" φέρεται να είναι μία ακόμη επιχειρηματική πρωτοβουλία των Ρώσων αδελφών Κολέσνικοβ που μέσα από την αλυσίδα των Cronwell έχουν επενδύσει στο Sermilia, στα Ψακούδια της Σιθωνίας αλλά προηγούμενα και στο Rahoni στη Νέα Σκιώνη.

Για την επένδυση στο Ξηροποτάμι, έχει γραφτεί ότι θα υλοποιηθεί από fund που συγκεντρώνει κεφάλαια ρωσικά αλλά και από την Ινδία, ενώ έγινε αναφορά και σε συμμετοχή της ινδικής πολυεθνικής ΤΑΤΑ. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι οι διαδικασίες για την δημιουργία του συγκροτήματος προχωρούν.

Οι επενδυτές αγόρασαν από ιδιώτες 120 στρέμματα, πρώτα στη θάλασσα, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα "prestige θέρετρο". Σε αυτή την έκταση θα κατασκευαστούν δύο όμορα συγκροτήματα πολυτελείας. Το ένα θα έχει μόνο βίλες και το άλλο ένα κεντρικό ξενοδοχείο και βίλες. Στόχος είναι το νέο συγκρότημα να λειτουργήσει μετά από δύο χρόνια, τουλάχιστον η μία από τις δύο μονάδες να τεθεί σε λειτουργία για τη σεζόν του 2019 και η δεύτερη το αργότερο για τη θερινή σεζόν του 2020.

Σε τούτη την φάση και μετά την ολοκλήρωση του master plan, θα ανατεθούν η αρχιτεκτονική και οι άλλες μελέτες του έργου, προκειμένου να ακολουθήσει στη συνέχεια το στάδιο της κατασκευής. Σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχει επιλεγεί η ομπρέλλα, ο διεθνής ξενοδοχειακός οίκος κάτω από τον οποίο θα λειτουργήσουν οι μονάδες.

Ο κ. Χριστοδούλου της DELBLU Αrchitetti- Γραφείο βραβευμένο δύο χρονιές συνεχόμενα για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό ξενοδοχείων στην Ελλάδα- εκτιμά ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Χαλκιδική, που εκδηλώθηκε τα τελευταία χρόνια, θα έχει συνέχεια καθώς η περιοχή βρίσκεται στο στόχαστρο ξένων και Ελλήνων επενδυτών, για νέα έργα αλλά και για ανακαινίσεις και αναμορφώσεις/επεκτάσεις υφιστάμενων μονάδων.