Skip to main content

Χαλκιδική: Επιχείρηση απομάκρυνσης νεκρού φαλαινοειδούς στη Νέα Σκιώνη (φωτο)

Το νεκρό κήτος ξεβράστηκε στα βράχια κοντά στην ακτή της Νέας Σκιώνης και χρειάστηκε η συνδρομή αλιευτικού σκάφους για την ανάσυρσή του.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του δήμου Κασσάνδρας στην περισυλλογή ενός νεκρού ζιφιού (θαλάσσιου κήτους),μήκους περίπου 5 μέτρων που ξεβράστηκε στα βράχια κοντά στην ακτή της Νέας Σκιώνης.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Παύλος Παντζίκης σε συνεργασία με την πρόεδρο του λιμενικού ταμείου Κωνσταντία Λεμονή δρομολόγησαν τις διαδικασίες περισυλλογής και υγειονομικής ταφής του νεκρού θαλάσσιου κήτους.

Ακολούθησε αυτοψία από τα συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας και του λιμεναρχείου και διαπιστώθηκε ότι ήταν αδύνατη η προσέγγιση από την ακτή.

Μετά από έγκριση του λιμεναρχείου, κλήθηκε επί τόπου  ιδιώτης αλιέας που με το σκάφος του βοήθησε να συρθεί ο νεκρός ζιφιός μέχρι την ακτή της Νέας Σκιώνης.

Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας μετέφεραν σήμερα το πρωί το θαλάσσιο κήτος σε χώρο υγειονομικής ταφής.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη επιχείρηση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία χάρη στην άψογη συνεργασία των συνεργείων καθαριότητας με εθελοντές. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Απόστολο Ελισσαίου, ιδιώτη αλιέα από τη Νέα Σκιώνη για την σημαντική βοήθεια του, στην έκβαση της επιχείρησης» τόνισε ο κ. Παντζίκης