Skip to main content

Χαλκιδική: Βοήθησαν δελφίνι να βγει στα ανοιχτά μετά τις έρευνες για τον αγνοούμενο (vid)

Τα μέλη του παραρτήματος Χαλκιδικής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης εντόπισαν στην παραλία των Νέων Μουδανιών ένα δελφίνι - Δείτε βίντεο

Έναν ασυνήθιστο... φίλο εντόπισαν τα μέλη του παραρτήματος Χαλκιδικής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους από τις έρευνες εντοπισμού του 28χρονου που παρασύρθηκε στην παραλία Μύτη στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα, εντόπισαν κόντα στο ξενοδοχείο «Sueno» στην παραλία των Νέων Μουδανιών ένα δελφίνι. Το δελφίνι, σύμφωνα με τα μέλη της ΕΟΔ φαινόταν καλά στην υγεία του ωστόσο στο σημείο έσπευσε ένας κτηνίατρος και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό.

Παράλληλα ειδοποιήθηκε και το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών «Αρίων» και με την καθοδήγηση της κτηνιάτρου τα μέλη της ΕΟΔ οδήγησαν το δελφίνι στα ανοιχτά, από όπου συνέχισε την πορεία του.

Ανακοίνωση για την επιτυχή επαναπροώθηση του ζωνοδέλφινου στα Νέα Μουδανιά εξέδωσε και ο Αρίων.

«Ζωνοδέλφινο τριγύριζε σήμερα το απόγευμα στα ρηχά στα Νέα Μουδανιά. Δόθηκαν οδηγίες με πρώτες βοήθειες στον Γιάννη Δαλαμπίρα, μέλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ-HELLENIC RESCUE TEAM στη Χαλκιδική με την οποία συνεργάζεται ο ΑΡΙΩΝ και ενημερώθηκε το λιμεναρχείο. Το δελφίνι μήκους περίπου 1,80μ είχε καλή πλευστότητα, και φυσιολογική συμπεριφορά και σε προσπάθεια που έγινε να οδηγηθεί στην ανοιχτή θάλασσα αυτό δεν επανήλθε. Ευχαριστούμε πολύ την ΕΟΔ για άλλη μια φορά που άμεσα ήταν διαθέσιμη σε περιστατικό διάσωσης κητώδους», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.