Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021
x

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ CLUSTER ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Στην υγιή τουριστική ανάπτυξη προσβλέπει η διοίκηση του δήμου Αριστοτέλη παρουσιάζοντας το συγκεκριμένο σχέδιο που είχε εξαγγελθεί προεκλογικά.

Σε σχέδιο δημιουργίας τοπικής σύμπραξης μεταξύ των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα και των εμπλεκόμενων στον χώρο του τουρισμού και της εστίασης προχωρά ο δήμος Αριστοτέλη και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής.

Το συγκεκριμένο σχέδιο πρόκειται να παρουσιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή στην Μεγάλη Παναγία και πρόκειται για την πρώτη προσέγγιση των εν δυνάμει συμμετεχόντων σε μια πρωτοβουλία που θα στοχεύσει:

στην επαγγελματική ανάδειξη και προπαντός στη στοχευμένη προώθηση των τοπικών προϊόντων της Αριστοτελικής και Προαθωνικής Γης,

στην αναβάθμιση της ποιότητας προϊόντων αλλά και υπηρεσιών,

στη συμβολή της γαστρονομίας στην τουριστική προώθηση μέσω δημιουργίας γαστρονομικής ταυτότητας (brand) στα τοπικά προϊόντα,

στη δικτύωση της περιοχής με ομοειδείς ή μη ομοειδείς περιοχές, γνωστές για την πρωτογενή τους παραγωγή,

στη δημιουργία εξωστρεφούς διάθεσης στα μέλη του υπό σχηματισμού φορέα.

«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία – σταθμό για την υγιή τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας. Την είχαμε προαναγγείλει προεκλογικά, την κάνουμε πράξη. Φιλοδοξούμε να μετατρέψουμε δημιουργικούς συμπολίτες μας σε πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας, γι` αυτό καλώ τους επαγγελματίες του Δήμου να μας τιμήσουν με την παρουσία τους, να ενημερωθούν και να στηρίξουν μια προσπάθεια που θα ενισχύσει τη θέση τους, ως μέλη του παραγωγικού ιστού της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής!», επισήμανε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ