Skip to main content

Χαλκιδική: Για δεύτερη ημέρα κάτοικοι, μπουλντόζες και ΜΑΤ στην... ακροθαλασσιά

Από τις 7 το πρωί χτυπούν οι καμπάνες στη Νικήτη - Η παραλία γέμισε κατοίκους της περιοχής που προσπαθούν να σταματήσουν τις μπουλντόζες.

Σε νέα διαμαρτυρία προχωρούν οι κάτοικοι της Νικήτης λόγω της αμετακίνητης στάσης της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης που επιμένει να ξηλώσει τους αμμοκράτες, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

Σύμφωνα με το halkidikinews.gr, το χωριό είναι ξεσηκωμένο και οι κάτοικοι εξαγριωμένοι με τη στάση της αποκεντρωμένης Διοίκησης αναφορικά με το ξήλωμα των αμμοκρατών.



Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί από νωρίς στην ακροθαλασσιά, ενώ όλοι οι δρόμοι προς την παραλία έχουν κλείσει με περιπολικά. Οι κάτοικοι είναι συγκεντρωμένοι στην παραλία και δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν να ξεκινήσουν οι εργασίες. Με οδοφράγματα και φωτιές θέλουν να σταματήσουν το δρόμο στα εκσκαπτικά μηχανήματα.

Υπενθυμίζεται ότι από τα χθεσινά επεισόδια με τα ΜΑΤ έγιναν 3 συλλήψεις.

Να σημειωθεί ότι παραμένουν ενεργά τα πρωτόκολλα κατεδάφισης που αφορούν την κατεδάφιση των αμμοκρατών στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας, όπως και το πρωτόκολλο που αφορά το πλακόστρωτο του πεζόδρομου της παραλίας της Νικήτης. Η αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, σήμερα θέλει να υλοποιήσει την κατεδάφιση των αμμοκρατών στην Αγία Βαρβάρα.

Φωτογραφίες από το halkidikinews.gr