Skip to main content

Χαλκιδική: Η ανακοίνωση του λιμενικού για τον θάνατο του 47χρονου αλιέα

Ο 47χρονος εντοπίστηκε από το ελικόπτερο χωρίς τις αισθήσεις του και περισυνελέγη από το ιδιωτικό σκάφος με πλήρωμα της ΕΟΔ.

Ανακοίνωση για τον θάνατο του 47χρονου Ρώσου αλιέα εξέδωσε το Λιμενικό, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί νωρίτερα σήμερα στη θαλάσσια περιοχή του Παλιουρίου, στη Χαλκιδική.

Διαβάστε επίσης Χαλκιδική: Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο 47χρονος αλιέας

Όπως αναφέρεται, ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης για περιστατικό αγνοούμενου 47χρονου Ρώσου αλιέα, ο οποίος διενεργούσε ερασιτεχνική αλιεία από βραχώδη περιοχή, στη θαλάσσια περιοχή Παλιούρι Χαλκιδικής στον Τορωναίο Κόλπο.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα (01) ιδιωτικό σκάφος με πλήρωμα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, δύο (02) Α/Κ σκάφη, δύο (02) ιδιώτες δύτες και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.

Ο 47χρονος εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της Π.Α. χωρίς τις αισθήσεις του και περισυνελέγη από το ιδιωτικό σκάφος με πλήρωμα της ΕΟΔ, όπου μεταφέρθηκε στο λιμάνι "ΧΡΟΥΣΣΩ" Παλιουρίου Χαλκιδικής. Στη συνέχεια η σορός του 47χρονου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή.