Skip to main content

Χαλκιδική:Η έλλειψη πάρκινγκ λόγω ανάπλασης έφερε γκρίνια στα Μουδανιά

Το έργο ανάπλασης στην περιοχή του θεάτρου των Νέων Μουδανιών κρατά κλειστό το μεγάλο πάρκινγκ, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια των καταστηματαρχών

Τη δυσαρέσκειά τους για τον αποκλεισμένο χώρο πάρκινγκ στην περιοχή του θεάτρου στα Νέα Μουδανιά του δήμου Νέας Προποντίδας εξέφρασαν οι καταστηματάρχες της περιοχής, με την ανάρτηση ενός πανό στα κιγκλιδώματα του εργοταξίου.

Το έργο ανάπλασης, που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο μεγάλος χώρος στάθμευσης δίπλα στο ανοιχτό θέατρο να μη λειτουργήσει φέτος.

Ωστόσο, η ύπαρξη τραπεζικών υποκαταστημάτων, εμπορικών μαγαζιών και άλλων επιχειρήσεων στα Ν. Μουδανιά προσελκύει καθημερινά εκατοντάδες κόσμου από τις γύρω περιοχές, ειδικά το καλοκαίρι.

Η έλλειψη χώρου στάθμευσης έχει δημιουργήσει προβλήματα στην εμπορική κίνηση, κάτι που οδήγησε καταστηματάρχες να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.

«Οι διαμαρτυρίες από όλους, εφόσον γίνονται με κόσμιο τρόπο, είναι δεκτές. Ωστόσο δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εάν δεν ολοκληρωθεί το έργο, ο χώρος είναι εργοτάξιο και δεν μπορεί να ανοίξει για στάθμευση», εξηγεί στη Voria.gr o δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργασίες ανάπλασης, αν και βρίσκονται σε καλό δρόμο, αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο του 2021, όταν και το έργο θα παραδοθεί.

Έργο ένω των 2,5 εκατ. ευρώ

Το έργο ανάπλασης του αύλειου χώρου των Ανοιχτού Θεάτρου Νέων Μουδανιών είναι αρχικού προϋπολογισμού 2,51 εκατ. ευρώ και αφορά στη διαμόρφωση υπαίθριου αστικού χώρου πρασίνου και χώρων αναψυχής - έργα ανάπλασης, στην κατασκευή χώρων στάθμευσης, στην τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, στη διαμόρφωση χώρων πρασίνου καθώς και στην κατασκευή συνοδών έργων υποδομής.



Σύμφωνα με τον δήμο Νέας Προποντίδας, στην παρούσα φάση, έχουν ολοκληρωθεί οι παρακάτω εργασίες:

- Γενικές εκσκαφές / επιχώσεις για την δημιουργία του υποβάθρου των τελικών επιστρώσεων.

- Κατασκευή υπόβασης οδοστρωσίας με θραυστά υλικά.

- Εγκατάσταση των βασικών δικτύων υποδομών (αγωγοί αποχέτευσης ομβρίων, ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων).

- Κατασκευή κρασπέδων χώρων στάθμευσης, δρόμων και πεζοδρομίων.

- Κατασκευή των τοιχίων της κυκλικής πλατείας που θα δημιουργηθεί στην είσοδο του χώρου της Ανάπλασης.

- Ανακατασκευή με οπλισμένο σκυρόδεμα υφιστάμενης σκάλας στο πρανές του χώρου της Ανάπλασης.

- Επίστρωση με έγχρωμους κυβόλιθους των χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων.

- Κατασκευή του φέροντα οργανισμού από οπλισμένο σκυρόδεμα και των τοίχων πλήρωσης δύο αναψυκτηρίων.

- Κατασκευή διαφόρων μικροκατασκευών από σκυρόδεμα (φρεάτια / αντλιοστάσια).

- Προμήθεια ιστών ηλεκτροφωτισμού και χωνευτών φωτιστικών εδάφους.