Skip to main content

Χαλκιδική: Η «μαφία του λουκουμά» πίσω από τον ξυλοδαρμό 44χρονου στη Νικήτη

Ανασύσταση της οργάνωσης που εκβίαζε για να ελέγξει τις πωλήσεις λουκουμάδων στις παραλίες βλέπουν στελέχη της Ασφάλειας Πολυγύρου.

Η ανασύσταση της λεγόμενης «μαφίας του λουκουμά» ενδέχεται να είναι πισω από τον άγριο ξυλοδαρμό 44χρονου στη Νικήτη της Σιθωνίας Χαλκιδικής το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως είχε γίνει ήδη γνωστό προχθές το βράδυ σε ερημικό δρόμο της Νικήτης, τέσσερις άγνωστοι ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο του 44χρονου βάζοντας το όχημά τους (το οποίο είχε καλυμμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας) κάθετα στο οδόστρωμα.

Μαζί με ακόμη δύο δράστες, οι οποίοι ήταν κρυμμένοι σε κοντινό σημείο και χωρίς να έχει προηγηθεί καβγάς, άρχισαν να χτυπούν τον 44χρονο. Υπάρχουν αναφορές και για πυροβολισμό, δίχως όμως να έχει τραυματιστεί κάποιος από σφαίρα.

Οι έξι άντρες επιβιβάστηκαν στο όχημα και διέφυγαν. Το θύμα διεκομίσθη στο νοσοκομείο Πολυγύρου για τις πρώτες βοήθειες, χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει ο Ελέυθερος Τύπος, ο 44χρονος είναι κάτοικος της Νικήτης και μεροκαματιάρης, ο οποίος για να ζήσει πουλάει λουκουμάδες στους λουόμενους.

Αυτό το στοιχείο ερευνούν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. καθώς η επίθεση που δέχθηκε ήταν στοχευμένη και επαγγελματικά εκτελεσμένη. Υπενθυμίζεται πως πριν από ακριβώς δέκα χρόνια η ΕΛ.ΑΣ. είχε εξαρθρώσει τη «μαφία του λουκουμά» συλλαμβάνοντας ένα ομογενή από την τέως ΕΣΣΔ και δύο Βούλγαρους, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι με εκβιασμούς και απειλές ήλεγχαν τις πωλήσεις λουκουμάδων σε παραλία της Χαλκιδικής, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.