Skip to main content

Χαλκιδική: Εικόνες χάους στο ΕΠΑΛ Νέων Μουδανιών μετά από κατάληψη

Οι βανδαλισμοί σημειώθηκαν σε όλο το κτήριο, ωστόσο τα εργαστήρια πληροφορικής, του μηχανολογικού καθώς και του γεωπονικού έχουν καταστραφεί ολοσχερώς

Εικόνες απόλυτης καταστροφής αντίκρισε το διδακτικό προσωπικό του ΕΠΑΛ Νέων Μουδανιών το πρωί της Δευτέρας, μετά την κατάληψη στην οποία είχαν προχωρήσει οι μαθητές από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι το βράδυ της Κυριακής 10 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το halkidikifocus.gr, οι βανδαλισμοί σημειώθηκαν σε όλο το κτήριο, ωστόσο τα εργαστήρια πληροφορικής, του μηχανολογικού καθώς και του γεωπονικού έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Ο Διευθυντής, Σταμάτης Σταματιάδης, ανέφερε ότι μία λύση που εξετάζεται είναι η προσωρινή μεταστέγαση των σχολείων, καθώς απαιτείται αρκετό διάστημα για την αποκατάσταση των ζημιών, οι οποίες είναι τεράστιες. Όπως τόνισε ο κ. Σταματιάδης, έχει καταστραφεί ο τεχνολογικός εξοπλισμός του σχολείου, ενώ υπάρχουν σημαντικές ζημιές στις υποδομές. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, ήδη ξεκίνησε τις διαδικασίες για μετεγκατάσταση των σχολείων.